ΝΕΑ

Το Billboard εξηγεί την μαγεία των Boy Bands

Από την Εριφύλλη Ράφτη

The Jackson 5, Backstreet Boys, One Direction, BTS. Τα Boy Bands κυριαρχούν στα charts και κατακτούν τις καρδιές των θαυμαστών εδώ και πολλές δεκαετίες, αλλά τι είναι αυτό που τα κάνει τόσο δημοφιλή;

Αν και ο όρος «boy band» εμφανίστηκε τη δεκαετία του 1980, η προέλευση του γκρουπ αγοριών χρονολογείται από τις αρχές του 1800, με κουαρτέτα κουρέων αφροαμερικανών. Εξ ορισμού, οι μπάντες αγοριών είναι ομάδες φτιαγμένες από άνδρες που όχι μόνο δημιουργούν ποπ μουσική, αλλά και τραγουδούν και χορεύουν.

Μια σημαντική λεπτομέρεια που αποκλείει τους Beatles από το να κάνουν το cut. Το Jackson 5 έφτασαν γρήγορα σε αυτόν τον ορισμό κατά την ίδρυσή τους το 1964 και έγινε το προσχέδιο για το είδος σε όλη τη δεκαετία του '60 και του '70.

Ομάδες όπως η New Edition και η New Kids on the Block έφεραν τη δάδα κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980, ενώ τη δεκαετία του 1990 γεννήθηκαν οι Backstreet Boys και οι *NSYNC. Η δεκαετία του 2000 γνώρισε πολλά συγκροτήματα που όμως δεν έμειναν πολύ καιρό στο χώρο έως ότου οι Jonas Brothers κυριάρχησαν στο δεύτερο μισό της δεκαετίας.

Πριν οι One Direction βγουν στη σκηνή το 2011 του X-Factor και δείξουν τι σημαίνει Boy Band. Όπως δηλώνει ο παρουσιαστής του Billboard, Tetris Kelly, οι One Direction ήταν ένα από τα πρώτα γκρουπ αγοριών που επωφελήθηκαν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αργότερα άνοιξε το δρόμο για τους θαυμαστές, όπως με τους BTS.

Με υπογεγραμμένες χορογραφίες, τελειοποιημένες φωνητικές αρμονίες, επιμελημένη εικόνα και αφοσιωμένους θαυμαστές, αυτά τα συγκροτήματα κατάφεραν να αντέξουν τη δοκιμασία του χρόνου και να παραμείνουν σχετικές με την ποπ κουλτούρα ανεξάρτητα από τη δεκαετία.

Με πληροφορίες από το Billboard.com