ΝΕΑ

Το “Girls Just Want To Have Fun” ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο προβολές στο Youtube

Από την Εριφύλλη Ράφτη

Το εντυπωσιακό debute single της Cyndi Lauper το 1983, «Girls Just Want to Have Fun», έγινε επιτέλους μέλος του αξιοζήλευτου «κλαμπ» των καλλιτεχνών που τα τραγούδια τους ξεπέρασαν το φράγμα του 1 δισεκατομμυρίου προβολών.

Αυτός ο ύμνος με το Girl-Power μήνυμα, από το ντεμπούτο άλμπουμ της Lauper, She’s So Unusual, είναι το πρώτο της κλιπ που ξεπέρασε τα όρια του δισεκατομμυρίου, 13 χρόνια μετά την πρώτη ανάρτηση του στο YouTube.

«Πολλοί άνθρωποι δεν το συνειδητοποιούν αυτό, αλλά το «Girls». Είναι πραγματικά ένα πολιτικό τραγούδι», είπε η Lauper σε μια δήλωση σχετικά με το κομμάτι που ανέβασε για να έχει μια γυναικεία οπτική βασισμένη στο πρωτότυπο που έγραψε ο τραγουδοποιός-ερμηνευτής Robert Hazard.

«Όταν το πήρα στα χέρια μου, ήξερα ότι ήθελα να το κάνω έναν ύμνο για όλες τις γυναίκες. Ηχητικά, ήθελα το τραγούδι να είναι ανεβαστικό και χαρούμενο. Όταν ήρθε η ώρα να κάνω το βίντεο, ήταν πολύ σημαντικό για μένα να βεβαιωθώ ότι συμπεριλάβαμε γυναίκες από κάθε τομέα της ζωής. Ήθελα κάθε κοριτσάκι που παρακολουθεί το βίντεο να έχει τη χαρούμενη εμπειρία να δει τον εαυτό της σε αυτήν την οθόνη. Ήθελα να είμαστε μια κοινότητα», δήλωσε.

«Χρόνια αργότερα, στην πορεία, είδα αυτή την κοινότητα σε δράση. Είδα όλους τους τύπους γυναικών και κοριτσιών να κρατούν πινακίδες που έγραφαν «Τα κορίτσια θέλουν απλώς να έχουν θεμελιώδη δικαιώματα»», πρόσθεσε η Lauper στη δήλωσή της. «Και τώρα, βρισκόμαστε σε ένα δισεκατομμύριο προβολές. Όταν κάναμε το βίντεο, δεν υπήρχε YouTube, οπότε όταν το σκεφτείς, είναι πραγματικά εξαιρετικό. Ειδικά η απήχηση που έχει αυτό το τραγούδι. Η μακροζωία. Ότι οι άνθρωποι εξακολουθούν να αναζητούν επίτηδες αυτό το βίντεο και να πατούν το play. Ουάου. Είμαι πραγματικά ευγνώμων. Σας ευχαριστώ», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από το Billboard.com