ΝΕΑ

George Michael: Ακούμε τα 5 αγαπημένα μας τραγούδια του

George Michael: Ένας καλλιτέχνης, τόσα πολλά συναισθήματα. Έχουμε δακρύσει, συγκινηθεί, γελάσει και φυσικά χορέψει με τα τραγούδια του. Η μουσική και οι στιχοί είναι μοναδικοί και η ερμηνεία του τραγουδιστή σε κάθε τραγούδι θα μείνει σίγουρα αξέχαστη.

Ο George Michael ξεκίνησε τη καριέρα του τη δεκαετία του 1980 ως μέλος του ποπ συγκροτήματος Wham!, το οποίο ίδρυσε μαζί με τον παιδικό του φίλο, Andrew Ridgeley.

Οι Wham! έγιναν γρήγορα δημοφιλείς και αγαπητοί για τα πιο fun τραγούδια τους. Μπορεί το πρώτο τους άλμπουμ, "Fantastic" (1983), να σημείωσε μεγάλη επιτυχία, αλλά ήταν το δεύτερο άλμπουμ τους, "Make It Big" (1984), που τους έκανε παγκοσμίως γνωστούς. Με επιτυχίες όπως το "Wake Me Up Before You Go-Go", το "Freedom" και το "Careless Whisper", οι Wham! κατέκτησαν τα charts σε πολλές χώρες, με τον κόσμο να παραληρεί στο όνομα τους.

Το 1986, οι Wham! διαλύθηκαν, και ο George Michael ξεκίνησε τη σόλο καριέρα του. Το πρώτο του σόλο άλμπουμ, "Faith" (1987), ήταν μια τεράστια επιτυχία και τον καθιέρωσε ως έναν από τους κορυφαίους καλλιτέχνες της δεκαετίας του 1980. Το άλμπουμ περιλάμβανε παγκόσμια hit όπως το "Faith", το "Father Figure", το "One More Try" και το "I Want Your Sex". Το "Faith" έφτασε στην κορυφή των charts σε πολλές χώρες και κέρδισε το βραβείο Grammy για το Άλμπουμ της Χρονιάς.

Η σόλο καριέρα του George Michael ήταν γεμάτη επιτυχίες και αναγνώριση. Η μοναδική του φωνή, η δημιουργικότητά του και το μοναδικό ταλέντο του συγγραφή τραγουδιών τον καθιέρωσαν ως έναν από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες της εποχής του. Ο George Michael συνέχισε να κυκλοφορεί επιτυχημένα άλμπουμ και να δίνει αξέχαστες συναυλίες, αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα του στη μουσική βιομηχανία.

Σαν σήμερα, ο George Michael είχε γενέθλια και εμείς θυμόμαστε τα 5 αγαπημένα μας τραγούδια του!


1.“Father Figure”

Ένα τραγούδι που η μουσική ήταν ένας λάθος του τραγουδιστή. Το “Father Figure” κυκλοφόρησε το 1987 από το άλμπουμ “Faith”. Σύμφωνα με το ίδιο, το τραγούδι αρχικά είχε γραφτεί για να είναι χορευτικό, ωστόσο, ένα λάθος του στο studio άλλαξαν τελειώς την μουσική. Ένα λάθος, που όπως φάνηκε του άρεσε τόσο πολύ που το χαρακτήρισε «ονειρικό».

2.“Fastlove”

Το “Fastlove” κυκλοφόρησε το 1996 από το άλμπουμ “Older”. Ένα τραγούδι γραμμένο από τον Michael, την Patrice Rushen, τον Freddie Washington και τον Terri McFaddin. Σύνολο πούλησε περισσότερα από 465.000 αντίγραφα στην Αγγλία, ενώ υπήρξε υποψήφιο για το βραβείο καλύτερου τραγουδιού στα Brit Awards το 1997.

3."Jesus to a Child"

Το “Jesus to a Child” κυκλοφόρησε το 1996 από το άλμπουμ “Older”. Μετα΄τον θάνατο του, το 2016, η ιδρύτρια του φιλανθρωπικού σωματείου ChildLine, δήλωσε πως ο τραγουδιστής είχε δωρήσει όλα τα έσοδα του τραγουδιού στο σωματείο. Μάλιστα, είπε στο BBC News πως ο Michael ήθελε να παραμείνει η δωρεά του μυστικό καθως δεν το έκανε για κανένα άλλο λόγο πέρα από την βοήθεια που ήθελε να προσφέρει. Είπε πως της είχε πεί να το θεωρήσει προσωπικό δώρο.

Το τραγούδι είναι αφιερωμένο σε έναν σύντροφο του Michael που έχασε την μάχη με το AIDS το 1993. Τον Anselmo Feleppa, τον γνώρισε σε συναυλία του στο Ρίο Ντε Τζανείρο το 1991. Για 18 μήνες, μετά τον θάνατο του Feleppa, ο Michael πάλευε με τα συναισθήματα και τον θρήνο του ένιωθε για την απώλεια του αγαπημένου του προσώπου. Όταν τελικά κατάφερε να εκφράσει τι νιώθει γεννήθηκε το “Jesus to a Child”.

4.“Freedom”

Το “Freedom” κυκλοφόρησε το 1990 από το άλμπουμ “Listen Without Prejudice Vol. 1”. Το τραγούδι αναφέρεται στην επιτυχία του Michael όταν ήταν με τους WHAM!. Δείχνει το πόσο έχει αλλάξει ο τραγουδιστής, τον νέο του πιο λογικό εαυτό και το πόσο καλύτερα αντιλαμβάνεται πλέον την μουσική βιομηχανία. Τον Οκτώβριο του 2020, για την επέτειο των 30 χρόνων από την κυκλοφορία, ανέβηκε στο Youtube το Video Clip, αλλα αυτή τη φορά σε 4Κ ανάλυση.

5.“A Different Corner”

Το “A Different Corner” κυκλοφόρησε το 1986 και ήταν μέρος 2 άλμπουμ. Του “Music from the Edge of Heaven” και του “The Final”. Το τραγούδι γράφτηκε από τον Michael σε μια πολύ δύσκολη περίοδο της ζωής του. Στην διάλυση των Wham!. Όπως είχε δηλώσει ο ίδιος, αυτό το τραγούδι είναι το πιο ειλικρινές που έγραψε ποτέ. Μιλάει για μια «σχέση» που δεν κράτησε πολύ αναφερόμενος έμμεσα στο συγκρότημα.

Ένας τραγουδιστής που έβαζε όλο του το είναι και έδινε την ψυχή του στους στίχους των τραγουδιών του. Στίχοι γραμμένοι όλο συναίσθημα και πάθος. Πάθος για την ζωή, την αγάπη. Αυτά είναι συναισθήματα που μεταφέρονται και στους ακροατές, γι’αυτό τον λόγο είναι μέχρι και σήμερα αγαπητά στο κοινό.