ΝΕΑ

Και όμως γίνεται! 5 Συνταγές για να μπείτε στην κουζίνα όλη η οικογένεια

Από την Εριφύλλη Ράφτη

Η κουζίνα είναι ένα μέρος που μόνο αγάπη μπορεί να σου προφέρει. Όμορφες μυρωδιές, υπέροχες γεύσεις και συνταγές που σίγουρα θα ξαναδοκιμάσετε. Εμπνευστήκαμε από τις συνταγές του Πέτρου Συρίγου και σας προτείνουμε τις καλύτερες συνταγές για να μπεί όλη η οικογένεια στην κουζίνα. Ακόμα και τα παιδιά.

1) Gingerbread Μπισκότα

Τα Gingerbread Μπισκότα είναι μια συνταγή που συνήθως γίνεται για τα Χριστούγεννα αλλα μπορείτε να τα κάνετε όλο τον χρόνο. Το καλό με τα μπισκότα είναι πως μπορείτε να φτιάξετε όλα τα σχέδια που θέλετε και αφήστε τα παιδιά να παίξουν με τη σάλτσα κουβερτούρας που μπορείτε να φτιαξετε σε διάφορα χρώματα και φυσικά δεν θα έχετε κίνδυνο να το φάνε τα μικρά καθώς είναι απλά σοκολάτα.

Μπορείτε να διαβάσετε τη συνταγή στο petros-syrigos.com

gingebead cookies

2) Κεφτεδάκια

Τα κλασσικά κεφτεδάκια της μαμάς μπορούν να γίνουν της οικογένειας καθως άνετα τα παιδιά μπορούν να βοηθήσουν στο πλάσιμο. Δώστε στα μικρά σας, γάντια ώστε να σας βοηθήσουν να φτιάξετε τα πιο ξεχωριστά και γεμάτα αγάπη κεφτεδάκια.

Μπορείτε να διαβάσετε τη συνταγή στο petros-syrigos.com

keftedakia

3) Παστίτσιο

Μπορεί να αναρωτιέστε πως θα μπορούν τα παιδιά σας να βοηθήσουν σε μια τόσο περίπλοκη συνταγή. Αλλα για όλα υπάρχουν τρόποι. Μπορούν τα παιδιά σας να βοηθήσουν στο άπλωμα του κιμά και της μπεσαμέλ στο ταψί. Να βάλουν το τυράκι από πάνω και φυσικά να δοκιμάσουν και τα ίδια αν το έχετε πετύχει!

Μπορείτε να διαβάσετε τη συνταγή στο petros-syrigos.com

pastitsio

4) Κουλουράκια

Αφήστε την φαντασία των παιδιών να δημιουργήσει τα πιο μοναδικά κουλουράκια που έχετε δει. Δώστε τους την ζύμη και αφήστε τα, να πλάσουν τα πιο περίεργα, μοναδικά και όμορφα σχέδια που έχετε δεί. Μπορούν να «παίξουν» με την ζύμη αλλα πάντα με δημιουργικό τρόπο.

Μπορείτε να διαβάσετε τη συνταγή στο petros-syrigos.com

koulourakia

5) Τούρτα

Η τούρτα είναι μεν ένα γλυκό με ένα βαθμό δυσκολίας, ωστόσο αν τοποθετήσετε εσείς το πατεσπάνι και την κρέμα μπορείτε μαζί με τα παιδιά σας να την διακοσμήσετε όπως θέλετε με τα χρώματα και τα διακοσμητικά της επιλογής σας. Είναι ένας όμορφος τρόπος να περάσετε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σας.

Μπορείτε να διαβάσετε τη συνταγή στο petros-syrigos.com

tourta