ΝΕΑ

Τα 5 πιο Φαντασμαγορικά Πρωτοχρονιάτικα Shows της Νέας Υόρκης

Από την Εριφύλλη Ράφτη

Τα Πρωτοχρονιάτικα shows της Νέα Υόρκης πριν τον Κορωνοϊό ήταν από τα πιο φαντασμαγορικά, όλης της χρονιάς. Πριν το «καταραμένο» 2020 όλοι οι Νεοϋοκέζοι αλλα και οι τουρίστες ανυπομονούσαν να περάσουν την αλλαγή του χρόνου στην Times Square με τους αγαπημένους τους. Ποια είναι όμως τα πιο φαντασμαγορικά shows της Νέας Υόρκης.

Όλα φυσικά τα show μεταδίδονται και από το CNN στο New Year's Eve television specials.

1) Into the new millennium (1999-2000)

Η αλλαγή της χιλιετίας ήταν ένα γεγονός που είχε τρομάξει πολύ κόσμο. Υπήρξαν άνθρωποι που νόμιζαν ότι θα καταστρεφόταν ο πλανήτης (το είχαμε δεί, άλλωστε, και στο Κωνσταντίνου και Ελένης). Εκείνη την χρονιά, λοιπόν, το show αναμένονταν να μας αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Είχε τις καλύτερες χορηγίες από όλες τις χρονιές.

Χορηγοί όπως Discover Card, Korbel Champagne, και Panasonic. Η πόλη επίσης είχε ανακοινώσει πως επικεφαλής της “NYC 2000” ήταν ο Ron Silver. Η “NYC 2000” ήταν το βασικό event σε μια σειρά εκδηλώσεων για τους εορτασμούς του 2000. Παρεβρέθηκαν πάνω από 2 εκατομμύρια θεατές. Την εκδήλωσε παρουσίασε η Mary An Hopkins από τους γιατρούς χωρίς σύνορα.

2) “Hope For Healing” (2001-2002)

Βρισκόμαστε μετά την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους. Η πληγή του κόσμου ήταν ακόμη ανοιχτή και είχε την ανάγκη να νιώσει ελπίδα. Εξού και ο τίτλος του Show “Hope for Healing” (Ελπίδα για επούλωση). Σε εκείνη την εκδήλωσει είχε σηκωθεί πάνελ με τα ονόματα από 195 χώρες και οργανισμούς που είχαν θύματα κατά την τρομακρατική επίθεση όπως επίσης και τα ονόματα των Δίδυμων Πυργων, του Πενταγώνου και των τεσσάτων πτήσεων που καταλήφθηκαν από τρομοκράτες.

Τον Δεκέμβριο του 2011 τα συγκεκριμένα πάνελ τοποθετήθηκαν στο μουσείο National September 11 Memorial & Museum.Την εκδήλωση παρουσίαζε ο τότε δήμαρχος Νέας Υόρκης Rudy Giuliani, μαζί με την σύζυγο του Judith Giuliani. Αυτή ήταν η τελεύταία εκδήλωση που παρουσίασε ο Giuliani ως Δήμαρχος. Με την νέα χρονιά δήμαρχος της πόλης ήταν ο Michael Bloomberg

3) New Year's Eve 2008-2009

Το 2008 ήταν μια εξίσου φανατσμαγορική χρονιά. Για να γιορτάσουν την επέτειο της κρυστάλλινης μπάλας τοποθέτησαν μια μπάλα ύψους κοντά στα 2 μετρά. Ζύγιζε 550 κιλά και έτσι με χορηγεία από την PHILIPS, άναψαν 9.576 λαμπάκια LED. Οι διοργανωτές δήλωσαν πως τα τόσο πολλά λαμπάκια ήταν ενεργειακά αποδοτικά καθώς κατανάλωσαν ίση ποσότητας ηλεκτιρκής ενέργειας με 10 τοστιέρες. Η συγκεκριμένη μπάλα, μάλιστα, χρησιμοποιήθηκε μόνο εκείνη ητν χρονιά. Την εκδήλωση παρουσίαζε ο Bill Clinton με την τότε Πρώτη Κυρία Hilary Clinton.

4) New Year's Eve 2019-2020

Ένα βράδυ που πολλοί δεν θα ξεχάσουν. Ήταν ίσως και η τελευταία φορά που μπορέσαμε να αγκαλιάσουμε τους αγαπημένους μας χωρίς φόβο. Με χορηγεία της Volkswagen, το show ήταν πραγματικά εξαιρετικό. Χωρίς μάσκες και αποστάσεις ο κόσμος δεν ήξερε τι τον περίμενε στην πόρτα. Την εκδήλωση παρουσίαζαν δύο καθηγητές του Λυκείου της Νέας Υόρκης. Οι Jared Fox και Aida Rosenbaum είχαν τιμηθεί και με τα βραβεία Sloan Awards για την εξαιρετική τους ικανότητα στην διδασκαλία της επιστήμης και των μαθηματικών. Στο πλευρό τους βρίσκονταν και 4 μαθητές τους.

5) New Year's Eve 2014-2015

Από το 2008 μέχρι το 2013 χρημιποιήθηκε η ίδια κρυστάλλινη μπάλα. Το 2014 η μπάλα αντικαταστήθηκε εξ’ολοκλήρου, σηματοδοτώντας μια νέα θεματική εποχή γνωστή ως “Greatest Gifs”. Η οθόνη που δίχνει την αντίστροφη μέτρηση και τους αριθμούς χρησιμοποιούσε λαμπτίρες και LED από την PHILIPS. Για το 14 του 2014 χρησιμοποιούσαν λάμπες LED της Philips Hue, επιτρέποντάς τους να έχουν τις ενδείξεις του φωτισμού μέσω υπολογιστή.Την εκδήλωση παρουσίαζε η Αναπληρώτρια Δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου Ηνωμένων Πολιτειών, Sonia Sotomayor.

Μπορεί πέρυσι, το show να έγινε χωρίς την παρουσία κόσμου αλλα φέτος θα γίνει κανονικά. Οι ετοιμασίες έχουν ξεκινήσει από νωρίς και πρόκειται να είναι από τα πιο φαντασμαγορικά Show μέχρι τώρα. Φυσικά, με μάσκες και αποστάσεις αλλα πλέον αρχίζουμε και μπαίνουμε σε μια πραγματικότητα που θα θυμίζει έστω και λίγο τις παλιές καλές Πρωτοχρονιές.