ΝΕΑ

Πόσα εισιτήρια έκοψαν οι ταινίες του Harry Potter; Τι συνέβη στη χώρα μας

Πρεμιέρα της νέας ταινίας την 1η Ιανουαρίου από το ΗΒΟ

Από την Εριφύλλη Ράφτη

Αν σκεφτούμε ότι ακόμα βλέπουμε τις ταινίες μετά από τόσα χρόνια και νιώθουμε σαν να τις βλέπουμε πρώτη φορά, φανταστείτε τι χαμός θα είχε γίνει στην πρεμιέρα. Ο Harry Potter είναι αδιαμφισβήτητα ο πιο διάσημος και αγαπητός μάγος.

Όλη η ιστορία του μικρού παιδιού που μεγάλωσε σε ένα δύσκολο και σκληρό περιβάλλον, που δεν γνώριζε την ταυτότητα του και πόσο ισχυρός μάγος είναι. Ο Harry Potter και η παρέα του κατάφεραν να κερδίσουν το κοινό από την πρώτη μέρα και κυρίως του θαυμαστές των βιβλίων που θα πήγαιναν να απολαύσουν τους αγαπημένους τους χαρακτήρες με σάρκα και οστά. Γι’αυτό τον λόγο οι 8 ταινίες κατάφεραν να πουλήσουν σε λιγότερα από 1 δεκαετία, περισσότερα από 476 εκατομμύρια εισιτήρια στον κόσμο.

Στην Ελλάδα η τελευταία ταινία, «Harry Potter και οι Κλήροι του Θανάνου, μέρος 2» έσπασε κάθε ρεκόρ καθως την πρώτη μέρα προβολής, το 2011, κόπηκαν 50.349 εισιτήρια. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν, με τον «Harry Potter και το Τάγμα του Φοίνικα» που κόπηκαν 47.378 εισιτήρια, το 2007. Σύνολο στην Ελλάδα έχουν κοπεί πάνω από 3,3 εκατομμύρια εισιτήρια για την σειρά ταινιών, χωρίς να υπολογίζονται τα εισιτήρια της πρώτης ταινίας.