ΝΕΑ

5 πράγματα που δεν ήξερες για 5 κακούς στο σύμπαν του Χάρι Ποτερ

Πρεμιέρα της νέας ταινίας την 1η Ιανουαρίου από το ΗΒΟ

Από την Εριφύλλη Ράφτη

Τους μισούσαμε όταν ήμασταν μικροί και σίγουρα η απέχθεια συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Ο «ξέρεις ποιος» ήταν ο φόβος μας τα βράδια και η αλήθεια είναι πως ακόμα βλέπουμε εφιάλτες. Οι κακοί του Harry Potter, δεν έπαιζαν παιχνίδια και η δύναμη τους μας έκανε αρκετές φορές να αμφιβάλουμε για τις ικανότητες του Potter να ανταπεξέλθει. Υπάρχουν, όμως, μερικά πράγματα που ίσως να μην ξέρετε για τους κακούς του Harry Potter. 1) Η σχέση Dumblebore – Grindelwald δεν είναι αυτή που νόμιζες Σύμφωνα με την ίδια τη J.K Rowling ο Dumblebore και ο Grindelwald είχαν μια πολύ στενή σχέση από την αρχή της γνωριμίας τους. Γνωρίστηκαν όταν ήταν μόλις έφηβοι και η φιλία τους ήταν δυνατή, πιο δυνατή από όσο φαντάζεσαι… Όπως είπε η ίδια η J.K Rowling το 2007, ο πρώτο έρωτας του Dumbledore ήταν ο Grindelwald. Η ίδια, έχει στο μυαλό της τον διευθυντή του Hogwarts ως gay.

dumbledore

2) Η Bellatrix είχε έντονα συναισθήματα για τον Lord Voldemort Η Bellatrix είχε μια ιδιαίτερη σχέση με τον Lord Voldemort και γι’αυτό τον ακολουθούσε και τον υπάκουε σε όλες του τις διαταγές. Η δολοφόνος του Sirius Black ήταν ερωτευμένη με τον «ξέρετε ποιόν» ενώ η J.K Rowling παρομοίασε την σχέση της με τον Voldemort άξια με εκείνη του Dumbledore με τον Grindelwald.

bellatrix

3) O Draco Malfoy ήταν ο καλύτερος στο να μπλοκάρει την σκέψη του Όπως βλέπουμε στις ταινίες, ο Professor Snape προσπαθεί να διδάξει τον Harry Potter ώστε να να εμποδίζει τους υπόλοιπους μάγους να διαβάζουν τις σκέψεις του και στη συνέχεια να μάθουν πληροφορίες και μυστικά. Αυτό ο Draco Malfoy το είχε τελειοποιήσει. Επειδή είχε βρεθεί πολλές φορές σε δύσκολες καταστάσεις, με καυγάδες και τσακωμούς είχε μάθει να «κλείνει» την σκέψη του από το κοινό..

draco

4) Το πιο άχρηστο ξιόρκι του Snape Ο Professor Snape φημίζεται για τα ξιόρκια του και σίγουρα το πόσο βοηθητικά έχουν υπάρξει. Ωστόσο, ο καθηγητής που αγαπάμε να μισούμε έχει φτιάξει ένα ξιόρκι ώστε να μεγαλώνουν τα νύχια των ποδιών πολύ πιο γρήγορα από το φυσιολογικό. Αν δεις, Snape μου, τον Voldemort φτιάξε και ένα για την μύτη, ευχαριστώ.

snape

5) Η Bellatrix και ο Voldemort έχουν παιδί Κι όμως. Σύμφωνα με το τελευταίο βιβλίο της σειράς, «Harry Potter και το καταραμένο παιδί», ο Voldemort και η Bellatrix έχουν μαζί ένα παιδί, το οποίο έκαναν όσο βρίσκονταν στην έπαυλη των Malfoy. Η αλήθεια είναι πως ούτε εμείς αρχικά το πιστέψαμε αλλα J.K Rowling είναι αυτή. Το πιο παράξενο φυσικά είναι το πως ένας χαρακτήρας όπως ο Tom Riddle πρόκειται να ενδιαφερθεί για κάτι άλλο πέρα από τον εαυτό του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα κληρονομήσει την καλή καρδιά των γονιών του.