ΝΕΑ

Δέκα πρωτότυπες ιδέες για τον στολισμό του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού

Από την ομάδα του Soundis

Τώρα που πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα έρχονται και οι μέρες που θα χαλαρώσουμε και θα βρεθούμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Η συνάντησή μας θα γίνει στο τραπέζι που τρώμε όλοι, γελάμε, τσακωνόμαστε (λίγο!) και χορεύουμε! Αν φέτος όμως, έχεις βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια και θέλεις να κάνεις τη διαφορά, σου έχω κάποιες ιδέες για το στολισμό του καθιερωμένου τραπεζιού που θα τους αφήσει όλους άφωνους!

1. Εντυπωσιακό τραπεζομάντηλο

xmas

Μπορούμε να αφήσουμε λίγο τα μονόχρωμα και βαρετά τραπεζομάντηλα και να πρωτοτυπήσουμε! Επίλεξε τραπεζομάντηλα με χρώματα, σχέδια, άγιους Βασίληδες και ό,τι άλλο σας αρέσει.

2. Τραπέζι-χιονισμένο τοπίο

xmas

Αν πάλι δεν είσαι fan του χρώματος, παίξτο αλλιώς! Βάλτα όλα λευκά. Το τραπεζομάντηλο, τα πιάτα, τα κεριά, τα λαμπιόνια και θα φαίνεται σαν ένα χιονισμένο τοπίο που θα παραπέμπει τέλεια στο Christmas mood.

3. Κεριά

xmas

Τα κεριά φτιάχνουν τη τέλεια ατμόσφαιρα και έχουν αισθητική. Αν θέλεις να περιρρέει ο ρομαντισμός τοποθετήστε κεριά, κατά προτίμηση, με έντονο χρώμα.

4. Ποτήρια

xmas

Σε ένα καλό τραπέζι συνήθως χρησιμοποιούμε ψηλά κολονάτα ποτήρια. Αν έχεις όμως μία πιο παιχνιδιάρικη διάθεση μπορείς να βάλεις ποτήρια με φιγούρες τις οποίες θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

5. Τοποθέτησε χριστουγεννιάτικα στολίδια

xmas

Αν θέλεις να βάλεις λάμψη στο τραπέζι σου, τοποθέτησε στολίδια. Μικρά χριστουγεννιάτικα δέντρα, ταρανδάκια, μπάλες είτε σε ένα συγκεκριμένο μίνιμαλ χρώμα είτε σε πολλά.

6. Λαμπάκια

xmas

Μην περιορίσεις τα λαμπάκια μόνο στο δέντρο! Χρησιμοποίησε τα στις σκάλες, το τζάκι αλλά και το τραπέζι είτε μέσα σε ένα βάζο είτε σε ποτήρι για να έχεις μία πιο φωτεινή διακόσμηση.

7. Στόλισε τις καρέκλες

xmas

Γιατί να αφήσεις τις καρέκλες βαρετές και άοσμες; Βάλε μια τσαχπινιά! Κρέμασε πάνω κάποιο στολίδι ή κάποιο λουλούδι ή ακόμα καλύτερα μπορείτε να τις ντύσετε με εορταστικά καλύμματα.

8. Πετσέτες και σουπλά

xmas

Οι πετσέτες και τα σουπλά ανεξαρτήτως γιορτών προσδίδουν αυτό το κάτι στο τραπέζι. Πόσο μάλλον αν έχουν και χριστουγεννιάτικες φιγούρες. Δοκίμασε το!

9. Λουλούδια

xmas

Τα λουλούδια αποτελούν μία όμορφη αλλά και οικονομική ιδέα για το τραπέζι. Χωρίς να ξοδέψεις πολλά χρήματα μπορείς να βρεις αλεξανδρινά ή γκι. Ίσως να μη χρειαστεί να βάλεις και τίποτα άλλο, γιατί αρκεί!

10. Δώρα για τους καλεσμένους

xmas

Μία ωραία ιδέα είναι τα μικρά δωράκια πάνω τραπέζι. Μπορείς να τα τοποθετήσεις είτε σε πουγκιά ή να βάλεις ευχητήριες κάρτες με μία ξεχωριστή ευχή για τον καθένα.