ΝΕΑ

5 Λόγοι Που Αγαπάμε τα Χριστούγεννα

Από τον Γιώργο Μήτση

Τα Χριστούγεννα για κάποιους είναι μια από τις ωραιότερες γιορτές του χρόνου αλλά για κάποιος άλλους μπορεί να χαρακτηριστεί και εφιαλτική. Ο καθένας έχει την άποψη του αλλά κατά πλειοψηφία αγαπάμε τα Χριστούγεννα. Αυτή η παραμυθένια περίοδος του χρόνου μας κάνει να νοσταλγούμε εκείνα τα όμορφα παιδικά χρόνια που ήταν γεμάτα ανυπομονησία για τα δώρα του Άγιου Βασίλη, τα φαγητά που μας έφτιαχναν οι γονείς αλλά και τις δεκαπενθήμερες διακοπές μακριά από το σχολείο. Εδώ θα διαβάσεις του πέντε λόγους που αγαπάμε τα Χριστούγεννα.

1 Λίγο παραπάνω οικογένεια

family =_xmas

Τα Χριστούγεννα έχουν το μαγικό ότι σε φέρνουν κοντά με την οικογένεια ή ότι σημαίνει οικογένεια για τον καθένα. Αυτές οι μέρες χαρακτηρίζονται από πολύ κουβέντα, παιχνίδια και αγκαλιές. Αυτή η αλληλεπίδραση σε γεμίζει με τα καλύτερα συναισθήματα, ιδίως εάν έχεις καιρό να δεις τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

2 Ο στολισμός

decoration

Από μικροί περιμέναμε κάθε Δεκέμβριο τον χριστουγεννιάτικο στολισμό. Τα λαμπιόνια, τα χριστουγεννιάτικα δέντρα , οι στολισμένες βιτρίνες αλλά και οι στολισμένοι δρόμοι έκαναν αυτή την περίοδο λίγο πιο παραμυθένια ιδίως άμα είσαι παιδί. Αν και μεγαλώσαμε η αισθητική αυτού του στολισμού μας κάνει ξανά μικρούς.

3 Τα γλυκά

candy_xmas

Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή που ξεχνάς δίαιτες και πρόγραμμα. Αφήνεσαι στην μαγεία του φαγητού με τα γλυκά να έχουν την τιμητική τους. Μελομακάρονα, κουραμπιέδες και δίπλες δεν λείπουν από κανένα σπίτι αλλά και τα παραδοσιακά γλυκά που υπάρχουν σε κάθε τόπο. Αυτές οι αξέχαστες μυρωδιές που βγαίνουν από την κουζίνα του σπιτιού μας κάνει να θέλουμε τα Χριστούγεννα συνέχεια. Μην φοβηθείς να ενδώσεις στις μικρές αυτές ένοχες απολαύσεις. Εξάλλου μια φορά τον χρόνο κάνουμε Χριστούγεννα.

4 Οι ταινίες

xmas

Με παρέα ή και μόνος, με μια κούπα ζεστή σοκολάτα ή με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, με τα ρούχα σου ή φορώντας πιτζάμες τυλιγμένος με μία κουβέρτα στο καναπέ, δεν παίζει ρόλο. Μπορείς να απολαύσεις διάφορες ταινίες κατά την εορταστική περίοδο. Η τηλεόραση αλλά και οι συνδρομητικές πλατφόρμες είναι γεμάτες με ταινίες, κυρίως ρομαντικές κομεντί. Σε όλες όμως υπάρχει κάτι κοινό, μιλούν για το πνεύμα των Χριστουγέννων αλλά και για την αγάπη.

5 Τα δώρα

gifts_xmas

Η ανταλλαγή δώρων είναι μια διαδικασία που γίνεται τα Χριστούγεννα ανάμεσα σε εσένα την οικογένεια ή ακόμα και με τους φίλους σου. Στα παιδικά μας χρόνια περιμέναμε τον Άγιο Βασίλη να μας φέρει το δώρο μας. Αυτή η ανυπομονησία και συνάμα η περιέργεια για το ποιος είναι αυτός ο κύριος με την άσπρη γενειάδα, που δεν τον είχαμε δει ποτέ, μας έκανε ίσως λίγο ανυπόφορους. Όπως και να το κάνεις όμως είναι μια μαγική στιγμή του χρόνου, ανεξάρτητα από το δώρο που θα σου προσφέρουν και θα προσφέρεις, είναι μια μορφή έμπρακτης αγάπης.