ΝΕΑ

Mariah Carey: Στο Νο.1 το “All I Want For Christmas” για 3η συνεχόμενη χρονιά

Από την Εριφύλλη Ράφτη

Τα Χριστούγεννα ανήκουν στην Mariah Carey και αυτό αποδεικνύεται κάθε χρόνο από τα charts καθώς ακόμη και 25 χρόνια μετά την κυκλοφορία του “All I Want For Christmas” το τραγούδι παραμένει στο Νο.1 του Hot 100 του Billboard.

Το διαχρονικό, αυτό, τραγούδι στην ιστορία του Billboard Hot 100 που βρίσκεται στο Νο.1 , για 3 συνεχόμενες χρονιές. Το “All I Want For Christmas” κυκλοφόρησε το 1994 από το άλμπουμ “Merry Christmas” και από τότε κάθε χρόνο βρίσκεται ανάμεσα στα κορυφαία Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, όλων των εποχών.

Το 2019 για πρώτη φορά βρέθηκε στο Νο.1 του Billboard Hot 100 , όπου και παρέμεινε για 3 ολοκληρές βδομάδες. Τον Δεκέμβριο του 2020 επέστρεψε στο Νο.1 και κράτησε αυτή τη θέση για 2 βδομάδες.

Σύμφωνα με το MRC Data, το τραγούδι, την βδομάδα 10-16 Δεκεμβρίου συγκέντρωσε 37,6 εκατομμύρια streams στις Ηνωμένες Πολιτείες ενώ προσέγγισε ραδιοφωνικό κοινό περίπου 26,1 εκατομμύρια ακροατές. Ποσό που παρουσιάζει άυξηση 7% από προηγούμενες χρονιές.

Το “All I Want For Christmas” είναι το πρώτο τραγούδι στα 63 χρόνια του Hot 100 του Billboard που ένα τραγούδι βρίσκεται στο Νο.1 για 3 συνεχόμενες χρονιές. Το τραγούδι, επανέρχεται στα charts κάθε Νοέμβριο/Δεκέμβριο από το 2012.

Το “All I Want For Christmas”, ωστόσο είναι το 19ο τραγούδι της Mariah Carey και κατακτά την πρώτη θέση στην κατάταξη των solo καλλιτεχνών . Στην γενική κατάταξη προηγούνται οι Beatles που έχουν κατακτήσει την πρώτη θέση, 20 τραγούδια τους.