ΝΕΑ

Η Mrs Claus στις ταινίες!

Από την Γεωργία Θεοδωρίδου

Πίσω από έναν επιτυχημένο άντρα, πάντα βρίσκεται μία γυναίκα! Έτσι και στην περίπτωση του Santa Claus, υπάρχει η Mrs Claus. Σε όλες τις Χριστουγεννιάτικες ταινίες υπάρχει η κυρία Claus, η γυναίκα – στήριγμα του Santa Claus. Πάμε να δούμε μερικές κυρίες Claus, που έχουν περάσει από την μεγάλη οθόνη.

Goldie Hawn

Η Goldie Hanw ερμήνευσε τον ρόλο της Mrs Claus, στην ταινία «The Christmas Chronicles: Part Two». (2020)

Υπόθεση: Η Κέιτ Πιρς, τώρα μια κυνική έφηβη, ξαναβρίσκεται απροσδόκητα με τον Άγιο Βασίλη όταν ένας μυστηριώδης ταραχοποιός απειλεί να ακυρώσει τα Χριστούγεννα - για πάντα.

Imelda Staunton

Η Imelda Staunton χάρισε την φωνή της στο 3D παιδικό «Arthur Christmas». (2011)

Υπόθεση: Όταν το τέλεια εξοπλισμένο επιτελείο του Αϊ-Βασίλη στον Βόρειο Πόλο ξεχνά να παραδώσει ένα παιδικό δώρο, ο μικρός γιος του αναλαμβάνει να διορθώσει το λάθος με τον παλιό παραδοσιακό, αλλά επικίνδυνο πλέον τρόπο.

Angela Brigid Lansbury

Η Angela Bridgid Lansbury είναι και υποδύεται την «Mrs Santa Claus» (1996).

Η κα Santa Claus είναι μια αμερικανική ταινία κωμωδίας της Αμερικάνικης μουσικής φαντασίας του 1996 που σκηνοθετήθηκε από τον Terry Hughes με ένα τηλεοπτικό παιχνίδι του Mark Saltzman. Πρωταγωνιστεί η Άνγκελα Λάνσμπερι στον πρωταγωνιστικό ρόλο και ο Τσαρλς Ντάρινγκ ως σύζυγός της, Άγιος Βασίλης.

Υπόθεση: Παραμελημένη από τον Άγιο Βασίλη η γυναίκα του αποφασίζει λίγο πριν τα Χριστούγεννα να γνωρίσει τον κόσμο. Έτσι λοιπόν ξεκινάει μαζί με τους ταράνδους για ένα μικρό ταξιδάκι.

June Lockhart

Η June Lockhart είχε τον ρόλο της Mrs Claus στην ταινία «The Night They Saved Christmas» (1984)

Υπόθεση: Μια πετρελαϊκή εταιρεία εξερευνά δύο τοποθεσίες στην Αρκτική για πετρέλαιο. Η αναγκαία ανατίναξη στην πρώτη τοποθεσία συγκλονίζει το χωριό του Βόρειου Πόλου του Άγιου Βασίλη. Συνειδητοποιεί ότι οποιαδήποτε ανατίναξη στο δεύτερο σημείο θα καταστρέψει το σπίτι του. Επιστρατεύει τη βοήθεια μιας γυναίκας και των παιδιών της για να πείσει τον σύζυγό της (που εργάζεται στην εταιρεία) ότι η πρώτη τοποθεσία είναι εκεί που είναι το λάδι που θέλουν. Στην πορεία, ο Άγιος Βασίλης εξηγεί όλα του τα μυστικά για την παράδοση δώρων σε όλο τον κόσμο.

Judy Valerie Cornwell

Η Judy Valerie Cornwell «έπαιξε» την Mrs Claus στην ταινία «Σάντα Κλάους, ο Άι Βασίλης» (1985)

Υπόθεση: Καθώς ο καλόκαρδος ξυλουργός Κλάους και η σύζυγός του Άνια παραδίδουν τα χειροποίητα δώρα τους στα παιδιά των γειτονικών τους χωριών, παγιδεύονται σε μια σφοδρή χιονοθύελλα. Τότε εμφανίζονται ξωτικά που τους μεταφέρουν στον Βόρειο Πόλο και τους αποκαλύπτουν πως ο Κλάους είναι ο Εκλεκτός που περίμεναν για να παραδίδει κάθε παραμονή Χριστουγέννων τα παιχνίδια που φτιάχνουν τα ίδια για τα παιδιά του κόσμου. Αιώνες αργότερα ο βοηθός του Κλάους, το ξωτικό Πατς παρασύρεται στην προσπάθεια ενός άπληστου κατασκευαστή παιχνιδιών να κλέψει τα Χριστούγεννα.