ΝΕΑ

Τα σκυλιά προτιμούν... αισιόδοξα χριστουγεννιάτικα τραγούδια!

Είτε πρόκειται για το Fairytale of New York, τον Frosty the Snowman, είτε το Santa Claus Coming to Town, όλοι έχουμε τα αγαπημένα μας χριστουγεννιάτικα τραγούδια για να ομορφύνουν την περίοδο των γιορτών. Αλλά αποδεικνύεται ότι και οι σκύλοι έχουν τις γιορτές τους, σύμφωνα με νέα έρευνα της φιλανθρωπικής οργάνωσης Guide Dogs.

Μια έρευνα σε 1.000 ιδιοκτήτες σκύλων σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο διαπίστωσε ότι το πιο δημοφιλές τραγούδι για σκυλάκια ήταν το Wham!'s Last Christmas. Έλαβε το 10 τοις εκατό των ψήφων, μια μύτη μπροστά από το Jingle Bells (9 τοις εκατό) και το All I Want for Christmas is You της Mariah Carey (6 τοις εκατό).

Οι ιδιοκτήτες σκύλων είπαν ότι τα αισιόδοξα τραγούδια ήταν η προτιμώμενη επιλογή των κατοικίδιων τους (22%), αποδεικνύοντας πιο δημοφιλή από τα τραγούδια που είναι ήσυχα (18%), οργανικά (14%) ή αργά (14%). Η έρευνα έδειξε ότι στο 90 τοις εκατό των σκύλων αρέσει η μουσική, αν και αυτό που παίρνουν από τη μουσική μπορεί να ποικίλλει. Σύμφωνα με το μουσικό τους γούστο, είναι πολύ πιθανό να είναι ενεργητικοί — κουνώντας την ουρά τους (23%) ή γενικά είναι διεγερτικοί (15%).

Ωστόσο, κάποιοι φαίνονται επίσης ήρεμοι (12%) ή κοιμούνται (11%). "Η συμπεριφορά ενός σκύλου συχνά συνδέεται με την ανθρώπινη συμπεριφορά, επομένως ένας αισιόδοξος άνθρωπος είναι πιθανό να οδηγήσει σε έναν αισιόδοξο σκύλο", είπε η Guide Dogs. Τέτοιες θετικές αντιδράσεις έχουν οδηγήσει περισσότερο από το ένα τρίτο των ιδιοκτητών σκύλων (47 τοις εκατό) να παραδέχονται ότι παίζουν μουσική ανάλογα με τις μουσικές προτιμήσεις των σκύλων τους τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα όλο το χρόνο. Όχι μόνο αυτό, αλλά η έρευνα έδειξε ότι είναι 33 τοις εκατό πιο πιθανό να δώσουν προτεραιότητα στη μουσική γεύση του σκύλου τους σε σχέση με τους γονείς τους και 23 τοις εκατό πιο πιθανό από τους φίλους τους.

Διαβάστε περισσότερα στην dailyMail