ΝΕΑ

“Mermaids”: Σήμερα «κλείνει» τα 31 χρόνια από την πρεμιέρα της

Από την Γεωργία Θεοδωρίδου

Η Αμερικανική ταινία «Mermaids», που σκηνοθέτησε ο Richard Benjamin, σήμερα κλείνει 31 χρόνια από την πρεμιέρα της., με πρωταγωνιστές τους Cher, Bob Hoskins, Winona Ryder, Michael Schoeffling, and Christina Ricci.

Η βασισμένη στο μυθιστόρημα της Patty Dann’s ταινία, διαδραματίζεται τα πρώτα χρόνια από την δεκαετία του 1960 και μιλά για μια έφηβη, που μετακομίζει μαζί με την μητέρα και την μικρή αδελφή της, στη Μασαχουσέτη.

Τα γυρίσματα του Mermaids πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες τοποθεσίες στη Μασαχουσέτη το φθινόπωρο του 1989. Η ερμηνεία της Ryder της έδωσε την δυνατότητα να λάβει υποψηφιότητα, για Χρυσή Σφαίρα και Βραβείο Εθνικού Συμβουλίου Κριτικής, ενώ η Ricci κέρδισε το βραβείο του Νέου καλλιτέχνη, για την ερμηνεία της.

Το ήξερες ότι…

Η μπλε σκιά ματιών της Charlotte εξαφανίζεται και εμφανίζεται ξανά καθώς πηγαίνει και επιστρέφει από το νοσοκομείο.

Ακόμη, ήξερες ότι για την ταινία…

Η Emily Lioyd έλαβε 435.000 δολάρια και το 2,5% των καθαρών κερδών της ταινίας, γιατί είχε αρχικά επιλεγεί ως Charlotte και είχε ήδη ξεκινήσει τα γυρίσματα σκηνών. Η Cher όμως παραπονέθηκε, πως η ξανθιά Lloyd δεν μοιάζει στην κόρη της και τη θέση της πήρε η Winona Ryder. Η Lloyd μήνυσε την Orion Pictures Corporation και τη Mermaid Productions. Κατέληξαν όμως, σε συμφωνία στις 30 Ιουλίου 1991, τη δεύτερη ημέρα της δίκης.

Το 1990, το «The Shoop Shoop Song (It's In His Kiss)» από την ταινία «Mermaids», όπου πρωταγωνιστούσε, κατέλαβε την πρώτη θέση στα charts και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Πιο συγκεκριμένα, το Cover της Cher ήταν για το soundtrack της ταινίας της Mermaids του 1990, στην οποία έπαιξε στους τίτλους λήξης, καθώς επίσης, η κυκλοφορία του τραγουδιού στις ΗΠΑ συνέπεσε με την κυκλοφορία της ταινίας. Έφτασε στο Νο 31 στο Billboard Hot 100 και στο Νο1, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το τραγούδι ήταν το πρώτο solo No1 Single της Cher.

Ο Larry Flick από το Billboard είχε γράψει, "Το διασκεδαστικό και πιστό cover του ποπ ψήγματος της Betty Everett αφαιρείται από το soundtrack στη νέα ταινία της Cher, "Mermaids". Πραγματικά ακαταμάχητο."