ΝΕΑ

Πέντε ραπ Χριστουγεννιάτικα τραγούδια

Από την ομάδα του Soundis

Μπορεί να υπάρχουν τα all time classic τραγούδια τα Χριστούγεννα, που είτε αγαπάμε είτε αγαπάμε να μισούμε. Όμως, επειδή ζούμε στο σήμερα που υπάρχει νέος ήχος, δεν μπορούμε να μην μνημονεύσουμε την συμβολή της hip-hop και rap στο Χριστουγεννιάτικο mood.

1. Christmas rappin- Kurtis Blow

Αυτό το hip-hop τραγούδι, ξεκινά με την ανάγνωση ενός ποιήματος το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων. Αφού λοιπόν είχε ξεκινήσει την ανάγνωση, κάποιος τον έκοψε «πετώντας» στίχους πιο “θυμωμένους”. Έτσι και έγινε! Το τραγούδι αποτέλεσε μία επιτυχία με πρωτότυπο ρυθμό.

2. Christmas in Hollis- Run Dmc

Η έμπνευση του συγκεκριμένου single προέκυψε από την αγάπη του Adler για τις εορταστικές μελωδίες. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι «Είχα έναν τίτλο και μία ιδέα, που ταίριαζε στην περίσταση στο “Χριστούγεννα Hollis”. Σκέφτηκα, αφήστε τα παιδιά να γράψουν ένα νέο τραγούδι, κάτι που μιλά για την ζωή τους, τη γειτονιά και τους τρόπους που γιορτάζουν τα Χριστούγεννα». Το συγκρότημα γενικώς δεν συμφωνούσε με αυτή την ιδέα, καθώς δεν ήθελαν να εμπορευματοποιήσουν την μουσική τους, αλλά εν τέλει πείστηκαν.

3. Christmas in Harlem-Kanye West

Ένα τραγούδι το οποίο απέσπασε θετικές κριτικές και από τους κριτικούς και από κοινό. Ο Kanye κοίταξε να ξεπεράσει τα στερεότυπα που θέλουν την ραπ μουσική και πιο σκληρή και συμμετείχε στην δημιουργία ενός Χριστουγεννιάτικου τραγουδιού καθώς είναι κομμάτι της τέχνης του.

4. Holiday-Lil Nas X

Το video του τραγουδιού διαδραματίζεται την Παραμονή των Χριστουγέννων σε ένα εργαστήριο του Βόρειο Πόλου και υποδύεται 4 διαφορετικούς ρόλους. Η κυκλοφορία του single αναγγέλθηκε με ένα τρέιλερ της κινηματογραφικής τριλογίας «Back to the future».

5. Τα Χριστούγεννα σημαίνουν-Ημισκούμπρια

Ένα ελληνικό αντισυμβατικό κομμάτι. Εδώ τα Χριστούγεννα παρουσιάζονται με έναν χιουμοριστικό τρόπο και στο επίκεντρο βρίσκονται οι ελληνικές γιορτές. Ένα αρκετά πρωτότυπο single σε ραπ ήχο.