ΝΕΑ

La Casa De Papel: Το αυτοκίνητο του El Profesor

Από τον Γιώργο Μήτση

Το La Casa De Papel πλησιάζει σιγά-σιγά προς το τέλος του, όλα πάνω στο πικ της αγωνίας για το ποιο θα είναι το τέλος των πρωταγωνιστών. Το δεύτερο μέρος του 5ου κύκλου θα είναι διαθέσιμο σήμερα 3 Δεκεμβρίου.

Πριν από λίγο καιρό κυκλοφόρησε το τρέιλερ. Σε αυτό είδαμε τον El Profesor να προσεγγίζει με ένα ιδιαίτερο όχημα την σκηνή της μάχης.

Είσοδος με ένα ιστορικό όχημα.

Στην αρχή του τρέιλερ παρακολουθούμε την είσοδο του καθηγητή με ένα κατά άλλα θρησκευτικό τρόπο (δες τα πρώτα δευτερόλεπτα του τρέιλερ) αλλά ιδιαίτερης σημασίας είναι το όχημα του El Profesor. Ένας vintage σκαραβαίος.

Το Volkswagen Beetle είναι ένα από τα χαρακτηριστικά οχήματα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας έχει αυτό το ιδιαίτερο στυλ. Τώρα όσο αφορά στο χρώμα που επέλεξε ο καθηγητής είναι το κόκκινο, εννοείτε ότι δεν θα διάλεγε κάποιο άλλο συμβολίζοντας με αυτό τον τρόπο τις στολές των πρωταγωνιστών.

La_casa_de_papel_car

Η ιστορία του θρυλικού Σκαραβαίου!

Ο Σκαραβαίος είναι άρρηκτα συνδεδεμένα την αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen στην περίοδο της Ναζιστικής Γερμανίας του 1930. Ο Αδόλφος Χίτλερ είναι ο εμπνευστής αυτών των οχημάτων. Οικονομικά αμάξια που μπορούν να τα αγοράσουν όλοι. Στις 22 Ιουνίου 1934 ο Φέρντιναντ Πόρσε υπέγραψε συμβόλαιο με την German Automobilistic Industry National Association για την σχεδίαση και κατασκευή των σκαραβαίων. Ενάμιση χρόνο αργότερα, στις 15 Φεβρουαρίου 1936, ο Χίτλερ ανακοίνωσε επισήμως την κατασκευή του Σκαραβαίου. Ο πρώτος Σκαραβαίος κατασκευάστηκε το 1936 στη Στουτγάρδη και είχε την ίδια μορφή με αυτό που γνωρίζουμε. Παρόλο που ήταν σχεδιασμένο για ένα συγκεκριμένο καταναλωτικό κοινό αυτό κατάφερε να διέψευσε κάθε πρόβλεψη. Έγινε vintage must have, κυρίως μετά τη δεκαετία του '60, οπότε έγινε ορόσημο από τους χίπις.

Το τέλος για τον σκαραβαίο έφτασε στις 21 Ιουλίου του 2003 καθώς βγήκε από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου στο Μεξικό ο τελευταίος κλασσικός Σκαραβαίος, ο οποίος τοποθετήθηκε στο μουσείο της εταιρίας στο Βόλφσμπαργκ της Γερμανίας.