ΝΕΑ

30 χρόνια χρόνια από τον θάνατο του Freddie Mercury: 10 Facts που ίσως δεν ήξερες

The Soundis team

ΟιQueenείναι ένα από τα πιο επιτυχημένα Rock συγκροτήματα όλων των εποχών. ΟFreddie Mercuryαμέσως έκανε το συγκρότημα να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα και να κάνει τον κόσμο να παθιάζεται με τα τραγούδια τους. Σήμερα είναι τα30 χρόνια από τον θάνατοτου αγαπημένου μας καλλιτέχνη από Aids. Γι'αυτό και εμείς φτιάξαμε ένα αφιέρωμα με πράγματα που ίσως δεν ήξερες για τονFreddie Mercury.

  1. Ακόμα και το επίσημο διαβατήριό του έγραφε Frederic Mercury παρά το γεγονός ότι το πραγματικό του όνομα ήταν Farrokh Bulsara.
  1. Ήταν εκείνος που εμπνεύστηκε το έμβλημα των Queen. Χάρη στο πτυχίο του στην τέχνη και τη γραφιστική δημιούργησε και το σύμβολο της μπάντας που ήταν ένας συνδυασμός από όλα τα ζώδια των μελών τους.
  1. Τα μουσικά του είδωλα ήταν η Αρίθα Φράνκλιν και οΤζίμι Χέντριξ.
  1. Ένα λουλούδι, συγκεκριμένα ένα είδος κίτρινου τριαντάφυλλου, πήρε το όνομα του Freddie, μετά τον θάνατό του.
  1. Μπορεί να φαινόταν άγριος και ατίθασος, αλλά στενοί του φίλοι και συνεργάτες παραδέχονται ότι ήταν ένας πολύ ντροπαλός άντρας που περνούσε κυρίως χρόνο στο σπίτι του.
  1. Μαζί με τον μάνατζέρ του αποκάλυψαν ότι νοσεί από το AIDS, μία μέρα πριν πεθάνει. Το τραγούδι του «The show must go on» ήταν γραμμένο για την δύναμη και την συνέχεια στην ζωή.
  1. Το κουσούρι του ήταν ότι πάντα ζητούσε από τους βοηθούς τους να έχουν μαζί ένα χαρτί και ένα στυλό, σε περίπτωση που είχε έμπνευση και ήθελε να καταγράψει τις ιδέες του.
  1. Ήθελε για πολλά χρόνια να φτιάξει τα χαρακτηριστικά του δόντια (από τα οποία είχε 4 επιπλέον) αλλά φοβόταν μήπως η εγχείριση βλάψει την φωνή του.
  1. Το 2016, μία ομάδα επιστημόνων μελέτησε την φωνή του και κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι φωνητικές του χορδές κινούνταν ταχύτερα από του μέσου ανθρώπου.
  1. Θεωρούσε ότι οι στίχοι και η μουσική του ήταν μια «ρυθμική ανοησία» παρόλο που ο κόσμος τον αποθέωνε.