ΝΕΑ

“Respect”: Σήμερα στους κινηματογράφους η πολύ-αναμενόμενη βιογραφία της Αρίθα Φράνκλιν

Η πραγματική ιστορία της εμβληματικής φιγούρας της Soul δίνει την ευκαιρία στη βραβευμένη με Όσκαρ® Τζένιφερ Χάντσον (Dreamgirls) να δείξει ξανά τις φωνητικές της δυνατότητες, σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια. Η πολύ-αναμενόμενη βιογραφία για μία από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες της pop κουλτούρας βρίσκει τον δρόμο της για τους κινηματογράφους.

Ο βίος και το έργο της μεγάλης κυρίας της R&B που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, αφήνοντας πίσω της μια τεράστια καριέρα, εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων, ιστορικές συναυλίες και εκατοντάδες λατρεμένες ηχογραφήσεις. Η ταινία Respect ακολουθεί την πορεία της Αρίθα Φράνκλιν από την εποχή, που ήταν παιδί και τραγουδούσε στην εκκλησιαστική χορωδία του πατέρα της, μέχρι την κατάκτηση της κορυφής στο διεθνές μουσικό στερέωμα.

Η σκηνοθέτιδα της ταινίας δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Δεν υπάρχουν πιο φανατικοί της Αρίθα Φράνκλιν από την Τζένιφερ Χάντσον και εμένα. Έτσι, όταν μου ζητήθηκε για πρώτη φορά να γυρίσω αυτή την ταινία, ήξερα αμέσως ότι ήθελα να επικεντρωθεί σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο που διαμόρφωσε τη ζωή της κυρίας Φράνκλιν η οποία περιείχε πράγματα που το ευρύ κοινό δεν γνωρίζει γι’ αυτήν.

Έπρεπε να κάνει ένα συγκεκριμένο ταξίδι προκειμένου να γίνει η λαμπρή μουσικός που όλοι γνωρίζουμε. Για μένα, αυτό το ταξίδι θα ήταν μια έρευνα της κληρονομιάς της σε βάθος. Από την αρχή, είδα αυτή την ταινία σαν μια ιστορία για μια νεαρή γυναίκα με τη ωραιότερη φωνή στον κόσμο, που όμως αγωνιζόταν να βρει τη δική της φωνή».

Διαβάστε περισσότερα στο Elculture