ΝΕΑ

Οι BTS μιλούν για την ξενοφοβία

Οι BTS δεν επιτρέπουν η τεράστια παγκόσμια επιτυχία τους να τους αποσπάσει από την πραγματικότητα της βίας και της ρητορικής μίσους εναντίον Ασιατών.

Σε συνέντευξή τους στο περιοδικό Rolling Stone με τίτλο «Ο θρίαμβος των BTS» εξηγούν στον Brian Hiatt πώς επτά νέοι superastar ξαναέγραψαν τους κανόνες της μουσικής βιομηχανίας και έγιναν η σπουδαιότερη μπάντα στον κόσμο.

Οι BTS στη συνέντευξη κάνουν παραλληλισμό της πορείας της καριέρας τους και των αισθημάτων εναντίον Ασιατών.«Είμαστε ξένοι και μπήκαμε στην αμερικανική μουσική αγορά και απολαύσαμε αυτήν την απίστευτη επιτυχία» λέει ο RM. «Τώρα, φυσικά, δεν υπάρχει ουτοπία. Υπάρχει μια λαμπερή πλευρά. Θα υπάρχει πάντα μια σκοτεινή πλευρά. Ο τρόπος που σκεφτόμαστε είναι πως ό, τι κάνουμε, και η ίδια η ύπαρξή μας, θέλουμε να συντελέσει στην ελπίδα να εγκαταλειφθούν αυτή η ξενοφοβία, αυτά τα αρνητικά πράγματα» τονίζει ο αρχηγός του supergroup της K-pop.

«Ελπίζουμε επίσης ότι οι άνθρωποι της μειονότητας θα αντλήσουν κάποια ενέργεια και δύναμη από την ύπαρξή μας. Ναι, υπάρχει ξενοφοβία, αλλά υπάρχουν επίσης πολλοί άνθρωποι που είναι πολύ ανοιχτοί» προσθέτει. «Το γεγονός ότι γνωρίσαμε επιτυχία στις ΗΠΑ είναι πολύ σημαντικό από μόνο του» τονίζει.

Στις πρώτες μέρες τους, με τα singles τους «No More Dream» και «N.O.», οι BTS έγραφαν στίχους για τις απογοητεύσεις των νέων στη Νότια Κορέα, οι οποίοι αντιμετώπιζαν ασταμάτητη πίεση και ανταγωνισμό στο σχολείο και στην αγορά εργασίας. Αργότερα ενέταξαν θέματα ταυτότητας, αυτοεκτίμησης, ψυχικής υγείας και πολλά άλλα που τους έκαναν εκπροσώπους μιας γενιάς. Έχουν μιλήσει δύο φορές στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Πηγή: ΑΠΕ