Η εβδομάδα είναι αφιερωμένη στον John Lennon!

Τραγουδοποιός, μουσικός, συγγραφέας και αγωνιστής για της ειρήνης, ο John Lennon είναι από αυτές τις προσωπικότητες που ο καθένας από εμάς προσπαθούμε να " συστήσουμε" στις πολύ νεότερες γενιές, φοβούμενοι ότι μπορεί κάποτε να ξεχαστεί, αν και αυτό μοιάζει αδύνατο. Στα χιλιάδες βιογραφικά δημοσιεύματα για αυτή την διαχρονική προσωπικότητα στο χώρο της μουσικής και όχι μόνο, μαθαίνει κάποιος οτι ο παγκόσμιος John πήρε την πρώτη του κιθάρα από την θεία του που τον μεγάλωσε έπειτα από τον χωρισμό των γονιών του.

Ο ατίθασος Lennon φοίτησε στο κολλέγιο Καλών Τεχνών του Λίβερπουλ, χωρίς να είναι ένας συνεπής φοιτητής. Tον Μάρτιο του 1957 ίδρυσε την πρώτη του μπάντα, τους Quarrymen και το 1959, η μπάντα του Lennon, αλλάζει το όνομά της και γίνεται Beatles.


Η συνέχεια της πορείας δεν περιγράφεται. Ενδεικτικό είναι ότι το καλοκαίρι του 1966, κατά τη διάρκεια περιοδείας του συγκροτήματος στην Αμερική, ο John Lennon δήλωσε στην Evening Standard του Λονδίνου ότι οι Beatles είναι πιο δημοφιλείς από τον Ιησού, προκαλώντας κατακραυγή και θύελλα αντιδράσεων. Τίποτα όμως δεν μπορούσε να σκιάσει τη σχέση λατρείας ανάμεσα στους Beatles και το κοινό τους. Το συγκρότημα το 1970 διαλύθηκε και λίγα χρόνια μετά ήρθε στη ζωή όλων μας το "Imagine", το τραγούδι που έγινε παγκόσμια επιτυχία  και αποτελεί μέχρι σήμερα έναν από τους πιο γνωστούς ύμνους για την ειρήνη και την ενότητα.


Τι σημαίνει αυτό σε νούμερα; Αν και δεν υπάρχουν επίσημες μετρήσεις για τις συνολικές πωλήσεις υπολογίζεται ότι μέχρι σήμερα το συγκεκριμένο άλμπουμ έχει πουλήσει πάνω από 2 εκατομμύρια αντίτυπα στις Ηνωμένες Πολιτείες ενώ παγκοσμίως εκτιμώνται σε περίπου 8 εκατομμύρια .

Ο Οκτώβρης είναι ο μήνας των γενεθλίων του και το μόνο βέβαιο είναι ότι τα πιο σημαντικά γενέθλια για τον καλλιτέχνη είναι εκείνα που έγινε για δεύτερη φορά πατέρας τον Οκτώβριο του 1975 όταν γεννήθηκε ο Sean Ono Lennon .