Willem Dafoe: Λατρεύω τον χρόνο που περνάω στην Ελλάδα

Ο Willem Dafoe τρέφει μια ιδιαίτερη αγάπη για την χώρα μας και την έχει εκφράσει πολλές φορές. Αυτό ακριβώς έκανε και χθες στην κάμερα του "Πρωινού" όσο βρισκόταν στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Όπως είπε, έχει πολύ όμορφες αναμνήσεις από την Ελλάδα και την συνεργασία του με τον Γιώργο Λάνθιμο. 

«Δεν ξέρω αν νιώθω Έλληνας, αλλά λατρεύω τον χρόνο που περνάω στην Ελλάδα και έχω πολλούς Έλληνες φίλους. Με τον Γιώργο Λάνθιμο συνεργαστήκαμε το προηγούμενο καλοκαίρι και ήταν υπέροχα», είπε.

Ο Dafoe και στο παρελθόν είχε εκφράσει την αγάπη του για την χώρα μας, τόσο σε συνέντευξη του στο περιοδικό GALA, όσο και στην πρεμιέρα της «Inside» σε σκηνοθεσία Βασίλη Κατσούπη, όπου είχε δηλώσει: «Εχω ζήσει στην Ιταλία, καθώς είμαι κατά το ένα τέταρτο Ιταλός. Ξέρω τι σημαίνει να είσαι Μεσογειακός. Μεγάλωσα με Ελληνες».



«Οταν ήμουν παιδί ο καλύτερός μου φίλος ήταν Ελληνοαμερικανός. Ετσι μυήθηκα κατά κάποιον τρόπο στη νοοτροπία, στην ιδιοσυγκρασία και τη φύση σας. Η Ελλάδα όπως και η Ιταλία διαθέτουν ως παρακαταθήκη σπουδαία ιστορία και κουλτούρα. Η σύγχρονη Ελλάδα εξακολουθεί να αποτελεί έμπνευση για την παγκόσμια κοινότητα. Είστε ένα θετικό παράδειγμα στη σύγχρονη ιστορία. Παρόλο που οι κυβερνήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών δεν έχουν φερθεί κατά καιρούς με τον καλύτερο τρόπο στη χώρα σας, είναι ενδιαφέρον να δούμε τη θέση της Ελλάδας και την προσφορά της στη διεθνή κοινότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά.