ΝΕΑ

John Lennon: Δημοπρατούνται γυαλιά του για 3.000 λίρες

Ένα ζευγάρι γυαλιά οράσεως του John Lennon πρόκειται να πωληθούν σε δημοπρασία για το ποσό των 3.000 λιρών. Πρόκειται για ένα ζευγάρι στρογγυλά γυαλιά που είχε "κλέψει" ένας θαμαστής ονάματι Michael το 1968 πάνω από το πιάνο του Lennon, στο στούντιο Abbey Road στο Λονδίνο.

Τα αντικείμενα που θα δημοπρατηθούν στις 31 Ιουλίου στο Farleigh Golf Club στην πόλη Σάρεϊ, περιλαμβάνουν και σπάνιες φωτογραφίες του θρύλου της μουσικής, συμπεριλαμβανομένων κάποιων που καταγράφηκαν την ημέρα της φωτογράφισης για το εξώφυλλο του άλμπουμ των Beatles, στο οποίο τα μέλη του συγκροτήματος διασχίζουν του περπατούσε σε μια διάβαση πεζών.

Η εκπρόσωπος του οίκο δημοπρασιών, Catherine Southon Auctioneers & Valuers, μίλησε για την ιστορία της κατοχής των γυαλιών, ενώ σύμφωνα με το BBC, ο Lennon είχε δώσει μόνος του τα γυαλιά στον θαυμαστή.

«Ο νεαρός άνδρας είδε τα γυαλιά τοποθετημένα στο πιάνο και πήγε να τα πάρει, αλλά η τότε φίλη του που τον συνόδευε του είπε να τα αφήσει. Ο John Lennon απάντησε τότε "εντάξει, μπορεί να τα έχει", είπε.