ΝΕΑ

Coldplay: Όσα ζήσαμε στις συναυλίες της δεκαετίας

Σήμερα ξημέρωσε η ημέρα που όλοι όσοι πήγαμε στις συανυλίες των Coldplay στο ΟΑΚΑ πρέπει να συνεχίζουμε τις ζωές μας σαν να μην είμασταν πριν από μερικές ώρες στη συναυλία της δεκαετίας. Ας κάνουμε, όμως, μια μικρή αναδρομή στο τι ζήσαμε το Σαββατοκύριακο που πέρασε.

Ο κόσμος άρχισε να πιάνει ουρά και τις δύο ημέρες από το πρωί για να καταφέρει να πιάσει μια θέση όσο κοντύτερα γινόταν στη σκηνή. Παρ'όλα αυτά, μέχρι και τις 7 στην αρένα έβρισκες άνετα θέση και σχετικά κοντά στη σκηνή και τις οθόνες. Οι πόρτες άνοιξαν στις 17:00 μ.μ. όπου άρχισαν να μπαίνουν οι πρώτοι θεατές. Στις 19:00 μ.μ. βγήκε στη σκηνή η Αντωνία Καούρη για να ζεστάνει το κοινό με τη μουσική της. Στις 20:00 μ.μ ακολούθησε η Maisie Peters, η οποία ανοίγει τις συναυλίες των Coldplay παγκοσμίως, και ξεσήκωσε το κοινό. Στις 21:30 μ.μ οι Coldplay ανέβηκαν στη σκηνή με το πιο θερμό χειροκρότημα.


Ακολούθησε ένα δίωρο που δεν θέλαμε να τελειώσει. Δύο συναυλίες που μας ταξίδεψαν σε άλλη διάσταση, με τα φώτα, τα χρώματα ποτ υπήρχαν στον χώρο και φυσικά τη μουσική. Στην είσοδο μας δόθηκε ένα βραχιόλι LED το οποίο άλλαζε χρώματα ανάλογα τη μουσική και το τραγούδι, δίνοντας χρώμα στο στάδιο.

Οι Coldplay τραγούδησαν τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους μεταξύ αυτών, το "Paradise", το "Yellow", το "Clocks", το "Sky Full of Stars" και το " Fix You". Κάθε τραγούδι βρίσκονταν σε άλλη διάσταση. Το "Paradise" έκανε όλο το ΟΑΚΑ να σειστεί, ενώ μόλις ανάψαν τα κατακίτρινα βραχιολάκια, ξέραμε πως το "Yellow" έρχεται για να μας κάνει να τραγουδήσουμε όσο πιο δυνατά μπορούσαμε.  Μαγική στιγμή ήταν εκείνη του "Sky Full Of Stars" που ο Chris Martin ζήτησε από όλους να κλείσουμε τα κινητά και να απολαύσουμε τη στιγμή, χορεύοντας με την ψυχή μας σε ένα στάδιο με 65.000 διαφορετικά χρώματα, προσωπικότητες και ανθρώπους.

Στη συναυλία της Κυριακής, οι Coldplay επιφύλασσαν μια μοναδική έκπληξη για το κοινό. Όσο ο Chris Martin τραγούδαγε το τελευταίο κομμάτι, ένας θαυμαστής επιχείρησε να ανέβει στη σκηνή, με αποτέλεσμα να μην τα καταφέρει και να πέσει από τα προστατευτικά διαζώματα. Ο Martin, ο οποίος σταμάτησε αμέσως τη συναυλία για να σιγουρευτεί πως ο θαυμαστής ήταν καλά, αποφάσισε μαζί με το συγκρότημα να λήξει τη συναυλία με έναν πιο γλυκό τρόπο. Ζήτησε από το κοινό να κλείσει τα κινητά, όσο ερμήνευσε το νέο τους τραγούδι, το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο.