ΝΕΑ

Bob Dylan: Πωλήθηκε σπάνιος πίνακας του για σχεδόν 200.000 δολάρια

Σπάνιος πίνακας σχεδιασμένος από τον Bob Dylan πριν 50 χρόνια πωλήθηκε σε δημοπρασία, με το ποσό να αγγίζει οριακά τα 200.000 δολάρια. Σύμφωνα με την RR Auction, ο πίνακας που χρονολογείται στο 1968 πωλήθηκε για 196.156 δολάρια την Παρασκευή 24 Μαΐου, την ημέρα των γενεθλίων του Dylan.

Ο πίνακας φιλοτεχνήθηκε στο Γούντστοκ της Νέας Υόρκης, όταν ο Dylan συνεργάζονταν με τους The Band. Οι ηχογραφίσεις της συγκεκριμένης περιόδου που ενέπνευσε τον Dylan να δημιουργήσει τον πίνακα, κυκλοφόρησαν με το The Basement Tapes το 1975 και το The Bootleg Series Vol. 11: The Basement Tapes Complete το 2014.


Η RR Auction περιέγραψε τον πίνακα ως “έναν αθέατο θησαυρό από τα χρόνια του Bob Dylan στο Γούντστοκ- ένας απίστευτα σπάνιος πρωτότυπος πίνακας του Dylan, περίπου το 1968, διαστάσεων 24,5 x 30, με μια πολύχρωμη και ενεργητική αφηρημένη σύνθεση με το μεγάλο κεντρικό περίγραμμα ενός ταύρου. Ο καμβάς είναι γεμάτος με συναρπαστικά αφηρημένα σχήματα και μοτίβα σε συνδυασμό με αναγνωρίσιμες εικόνες, όπως μουσικές νότες, παπιγιόν, ζώα και τμηματικά χαρακτηριστικά.

Στην κορυφή υπάρχει το κόκκινο περίγραμμα ενός άνδρα με καπέλο με γείσο -που αντικατοπτρίζει το δικό του στυλ κατά τις ημέρες του Woodstock (σκεφτείτε το εξώφυλλο του άλμπουμ “Nashville Skyline”) – το οποίο, όπως σημείωσε η συγγραφέας Anne Margaret Daniel, λειτουργεί ως κάτι σαν αυτοπροσωπογραφία.Οι τεχνικές ζωγραφικής του Dylan κυμαίνονται από λεπτές στρώσεις φόντου έως παχύ πασάλειμμα, με φωτεινά κίτρινα, κοραλλί και πορτοκαλί να αντιπαρατίθενται σε πιο γήινα βασικά στρώματα πράσινου και καφέ. Ο πίνακας φέρει αχνή υπογραφή στην πίσω όψη, “Bob Dylan”, με μουσικές νότες σχεδιασμένες από κάτω.“