ΝΕΑ

Paul McCartney: Έγινε ο πρώτος δισεκατομμυριούχος μουσικός στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ο Paul McCartney είναι και επισήμος ο πρώτος δισεκατομμυριούχος μουσικός στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο τραγουδιστής που ξεκίνησε την καριέρα του ως μέλος των The Beatles, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη των Sunday Times, μπήκε στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ ταυτόχρονα επιβεβαιώνεται η πτωτική τάση του αριθμού των πλουσίων της χώρας.

Στην κατάταξη με τους 350 πλουσιότερους της Αγγλίας, ο McCartney κατέχει την 165η θέση χάρη στον μουσικό του κατάλογο και τα πνευματικά δικαιώματα από αυτόν. Ωστόσο, φέτος σύμφωνα με την  «Λίστα Πλουσίων», οι δισεκατομμυριούχοι του Ηνωμένου Βασιλείου μειώθηκαν κατά 12 τα τελευταία δύο χρόνια, γεγονός που αποκαλύπτει πως οι πλούσιοι, εγκαταλείπουν την χώρα σταδιακά. Όπως αναφέρει η εφημεριδά, ένας από τους λόγους είναι η αύξηση της φορολογίας, αλλά και η πτώση της ζήτησης στο χρηματιστήριο.

Μεταξύ των νέων μελών του κλαμπ των δισεκατομμυριούχων στην κατάταξη είναι ο οδηγός της F1, Louis Hamilton αλλά και ο Euan Blair, συνιδρυτής της Multiverse, μιας εταιρείας τεχνολογίας.