ΝΕΑ

The Beatles: Το ντοκιμαντέρ "Let It Be" του 1970 θα επανακυκλοφορήσει στο Disney+

Το Disney+ μας ταξιδεύει στα 70's και κυκλοφορεί το ντοκιμαντέρ των Beatles "Let It Be" στις 8 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε το NME. Το ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία Michael Lindsay-Hogg, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στους κινηματογράφους πριν από 54 χρόνια και περιλαμβάνει πλάνα από το συγκρότημα ενώ έγραφαν και ηχογραφούσαν το 12ο και τελευταίο στούντιο άλμπουμ τους τον Ιανουάριο του 1969 στα Twickenham Film Studios του Λονδίνου.

Φυσικά, από την ταινία δεν θα μπορούσε να λείπει η προετοιμασία των Beatles για την εμβληματική τελευταία συναυλία του συγκροτήματος στην ταράτσα των γραφείων της εταιρείας τους Apple Corps στο Savile Row. Όπως έκανε και στο ντοκιμαντέρ του 2022 "Get Back", ο σκηνοθέτης Peter Jackson, χρησιμοποίησε νέα ψηφιακή τεχνολογία (State of the art digital technology) για να επαναφέρει στην αρχική τους μορφή τις κασέτες του ντοκιμαντέρ.


«Με το πέρασμα των χρόνων, η αρχική εκδοχή της ταινίας πιθανότατα δεν είναι σε άριστη κατάσταστη», είπε ο Lindsay-Hogg στο NME. «Όταν ο Peter ενεπλάκη [για το Get Back] – και δόξα τω Θεώ που το έκανε – έπρεπε να κάνει αποκατάσταση στο αρχικό υλικό που χρησιμοποιήθηκε στο Let It Be, καθώς και στο αρχειακό υλικό. Και έτσι όταν ήρθε ξανά η ιδέα της επανακυκλοφορίας του Let It Be μετά την κυκλοφορία του Get Back, η πολλή δουλειά είχε ήδη γίνει».

Η ταινία απεικονίζει τις τελευταίες ημέρες των Beatles πριν διαλυθούν το 1970 και περιλαμβάνει σκηνές έντασης και τσακωμούς. Το «Let It Be» θα είναι διαθέσιμο στο Disney+ από τις 8 Μαΐου.