ΝΕΑ

Paul McCartney: Επαινεί την Beyoncé για την διασκευή του "Blackbird"

Ο Paul McCartney επαίνεσε την Beyoncé για τη διασκευή του "Blackbird" στο νέο της άλμπουμ που κυκλοφόρησε στις 29 Μαρτίου. Σε ανάρτηση του στα social media, ο εμβληματικός μουσικός συνεχάρη την τραγουδίστρια για μια διασκευή που «ενισχύει το μήνυμα πολιτικών δικαιωμάτων που με ενέπνευσε να γράψω το τραγούδι εξαρχής».

«Νομίζω ότι η Beyoncé έχει κάνει μια υπέροχη εκδοχή και θα παρότρυνα όποιον δεν την έχει ακούσει ακόμα να το κάνει. Θα το λατρέψετε!» έγραψε στο Instagram.

«Μίλησα μαζί της στο FaceTime και με ευχαρίστησε που το έγραψα και της επέτρεψα να το ερμηνεύσει. Της είπα ότι η απόλαυση ήταν όλη δική μου και νομίζω ότι έχει κάνει μία συγκλονιστική διασκευή του τραγουδιού. Όταν είδα το βίντεο στην τηλεόραση στις αρχές της δεκαετίας του '60 με τα μαύρα κορίτσια να απομακρύνονται από το σχολείο, το βρήκα σοκαριστικό και δεν μπορώ να πιστέψω ότι ακόμα αυτές τις μέρες υπάρχουν μέρη όπου συμβαίνει κάτι τέτοιο. Οτιδήποτε μπορεί να κάνει το τραγούδι μου και η υπέροχη εκδοχή της Beyoncé για να περιοριστεί η φυλετική ένταση θα είναι υπέροχο και με κάνει πολύ περήφανο» είπε.


Ο Paul McCartney έγραψε το τραγούδι το 1968, εμπνευσμένος από τη Little Rock Nine, μια ομάδα μαύρων φοιτητών, οι οποίοι πάλευαν για την άρση του φυλετικού διαχωρισμού στην Αμερική. Το τραγούδι κυκλοφόρησε αργότερα στο «The White Album» των Beatles.