ΝΕΑ

Paul McCartney: Αποκάλυψε την ιστορία πίσω από στίχο του τραγουδιού "Yesterday" των Beatles

O Paul McCartney αποκάλυψε στο podcast «A Life in Lyrics» με τον Paul Muldoon, την ιστορία πίσω από τον στίχο, "I said something wrong, now I long for yesterday" του τραγουδιού "Yesterday" των The Beatles. Όπως είπε στο podcast, στο οποίο παρουσιάζει τις ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα διάσημα τραγούδια του, τον συγκεκριμένο στίχο έγραψε μετά από συζήτηση που έφερε σε δύσκολη θέση τη μητέρα του.

«Μερικές φορές μόνο εκ των υστέρων μπορείς να το εκτιμήσεις. Θυμάμαι ξεκάθαρα μια μέρα που ένιωσα πολύ αμήχανα επειδή έφερα σε δύσκολη θέση τη μητέρα μου. Ήμασταν έξω στην αυλή και μιλούσε με τουπέ. Ήταν ιρλανδικής καταγωγής και νοσοκόμα άρα ήταν σε ανώτερο επίπεδο από ότι ο κόσμος στη γειτονιά.



Ξέρω ότι είπε κάτι σαν 'Πολ θα τον ρωτήσεις αν θα πάει...' και μου είπε 'Arsk'», είπε χαρακτηριστικά. «'Arsk;! Είναι ask μαμά'. Και εκείνη ντράπηκε λίγο. Θυμάμαι ότι μετά σκέφτηκα 'Θεέ μου, μακάρι να μην το είχα πει ποτέ'. Και αυτό μου κόλλησε. Όταν πέθανε το σκεφτόμουν», κατέληξε.

Το τραγούδι κυκλοφόρησε πρώτη φορά τον Ιούνιο του 1965, λίγες ημέρες πριν τα 24α γενέθλια του McCartney. Το 1997 μπήκε στο Hall of Fame, ενώ το 2000 ψηφίστηκε ως το Νο.1 pop τραγούδι όλων των εποχών από το περιοδικό Rolling Stone και το MTV.