ΝΕΑ

Zucchero & Jack Savoretti – Senza Una Donna (Without A Woman) αποκλειστικά στον Easy 97.2

Ο Zucchero συνεργάζεται με τον μοναδικό Jack Savoretti και κυκλοφορούν το Senza Una Donna (Without A Woman) αποκλειστικά στον Easy 97.2. 

Το τραγούδι έγραψε ο ίδιος ο Zucchero και κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 1987 από το άλμπουμ, "Blue's". Το 1990 διασκεύασε το τραγούδι στα αγγλικά με τον Paul Young. Ο Zucchero είχε δηλώσει στο παρελθόν πως το Senza Una Donna, τον "έσωσε" από το διαζύγιο που μόλις είχε πάρει από τη σύζυγο του.

"Μπορώ να θυμηθώ ακριβώς πώς και πότε προέκυψε αρχικά η ιδέα του Senza Una Donna. Είχα μόλις χωρίσει από την πρώην γυναίκα μου και έμενα μόνος μου σε ένα μικρό σπίτι προσπαθώντας να σώσω τον γάμο μου. Ήμουν πολύ λυπημένος και στενοχωρημένος. Ήμουν στην κουζίνα και έπρεπε να μαγειρέψω μόνος μου για πρώτη φορά! Άρχισα λοιπόν να μαγειρεύω  μακαρόνια και είπα, «Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς εσένα, γιατί δεν μπορώ να μαγειρέψω μόνος μου!» Γι' αυτό λέω στο τραγούδι: «Είμαι εδώ και μαγειρεύω μόνος μου. Το τραγούδι βγήκε πολύ γρήγορα – μουσική και στίχοι σε περίπου μισή ώρα, νομίζω", είπε ο Zucchero για την στιγμή που του ήρθε η αρχική ιδέα του κομματιού.


Άκου απόσπασμα του τραγουδιού ΕΔΩ!

Zucchero & Jack Savoretti – Senza Una Donna (Without A Woman) αποκλειστικά στον Easy 97.2

00:00:15


Την ανακοίνωση της συνεργασίας του με τον υπερταλαντούχο Jack Savoretti, έκανε ο ίδιος ο Zucchero στο Instagram, με την φωτογραφία από το εξώφυλλο, με τους δυό τους, τον τίτλο του τραγουδιού και τα ονόματα. Το Senza Una Donna (Without A Woman) ακούτε σήμερα απόκλειστικά από τον Easy 97.2.

Ο Jack Savoretti, έχει μια ιδιαίτερη αγάπη για την Ελλάδα αλλά και για τον Easy 97.2. Ο μοναδικός ερμηνευτής είχε δώσει το 2022, συνέντευξη στην Δέσποινα Κρητικού, με αφορμή την συναυλία του στην Αθήνα τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς.

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης, στη συνέντευξη, περιγράφει πώς έχει αναθεωρήσει τα τελευταία χρόνια οτιδήποτε είχε δεδομένο στη ζωή του και μας μιλάει για την πρώτη post-covid συναυλία του στο Ηρώδειο τον Σεπτέμβριο του 2021. Μιλάει επίσης για το άλμπουμ του “Europiana” - ένα "ερωτικό γράμμα" αφιερωμένο στην ευρωπαϊκή μουσική - και την ιστορία πίσω από τη δημιουργία του κατά την περίοδο του lock-down. Ιδιαίτερη στιγμή της συνέντευξης όταν περιγράφει μια πολύ προσωπική ανάμνηση που είχε με την κόρη του όταν την άκουσε να λέει στις φίλες της ότι δεν ήξερε ακριβώς τι δουλειά κάνει ο μπαμπάς της μιας και... "γυρίζει τον κόσμο και τραγουδάει σε αγνώστους", η οποία αποτέλεσε και πηγή έμπνευσης για τον τίτλο του προηγούμενου άλμπουμ του "Singing to strangers".