ΝΕΑ

10 Facts που ίσως δεν ήξερες για τον Robbie Williams!

O Robbie Williams είναι ένας από τους πιο εμβληματικούς  Άγγλους ροκάδες, όμως εκτός από τραγουδιστής, είναι συνθέτης αλλα και ηθοποιός. Την καριέρα του ξεκίνησε ως μέλος του συγκροτήματος Τake That ενώ ήταν μόλις 16 ετών. Το Σαββατοκύριακο με αφορμή τα γενέθλια του στις 13 Φεβρουαρίου, ο Easy 97.2 φέρνει τον Robbie Williams στα ραδιόφωνα μας για να απολαύσουμε τις μεγαλύτερες επιτυχίες του τραγουδιστή στο νέο ARTISTS' WEEKENDS που θα μας συνεπάρει!

Σήμερα, μαθαίνουμε 10 facts για την ζωή του Robbie Williams που ίσως δεν γνωρίζαμε!

1)     Αποχώρησε από το συγκρότημα όχι μια αλλά δύο φορές!

Οι Take That ήταν ένα συγκρότημα από 5 τραγουδιστές. O Robbie Williams, ωστόσο, πάντα ήθελε Solo καριέρα, οπότε η αποχώρηση από το συγκρότημα δεν άργησε να έρθει. Το 1995 έφυγε και αποφάσισε να κυνηγίσει το όνειρο του. Τα πράγμτα δεν πήγαν όπως ήθελε και 15 χρόνια μετά ξαναμπήκε στο συγκρότημα. Από το 2010 και για 1,5 χρόνο οι Take That ήταν ενωμένοι και έκαναν παγκόσμια περιοδεία. Το 2011 αποφάσισαν επίσημα να χωριστούν και ο καθένας να τραβήξει τον δρόμο του. Το 2012 ο Robbie έκανε την επιστροφή του ως solo


2)     Έχει πουλήσει κοντά 80 εκτομμύρια δίσκους!

Έχοντας πουλήσει για την ακρίβεια 77 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως. Γεγονός που τον έβαλε στην λίστα ανάμεσα στους πιο πετυχημένους καλλιτέχνες όλων των εποχών. Είναι ο πιο πετυχημένος σόλο καλλιτέχνης όλων των εποχών στην Μ.Βρετανία και ο πιο πετυχημένος μη - λατινογενής καλλιτέχνης στην λατινική Αμερική. 


 

3)     Έχει μπεί στο βιβλίο Γκίνες!

Το 2006 κατάφερε να κερδίσει μια θέση στο βιβλίο Γκίνες καθώς πούλησε 1,6 εκατομμύρια εισητήρια μέσα σε μία μέρα για την απερχόμενη περιοδεία του.

 

4)     Υπέγραψε το μεγαλύτερο συμβόλαιο τραγουδιστή όλων των εποχών με την ΕΜΙ

Ήταν 2002 όταν ο Robbie υπέγραψε ένα συμβόλαιο με την ΕΜΙ αξίας 80 εκατομμυρίων λιρών. Αυτό το συμβόλαιο έκανε αμέσως τον Williams τον τραγουδιστή με το μεγαλύτερο και καλύτερο συμβόλαιο όλως των εποχών. Ήταν επίσης εκείνο, που πήρε τα τραγούδια του και τα εξάπλωσε στην Αμερική.

 

5)     Το “Angels” ψηφίστηκε το 2005 ως το καλύτερο Single των τελευταίων 25 ετών

Στα Βρετανικά βραβεία BRIT Awards το 2005 ψηφίστηκε από τους άγγλους ακροατές ως το καλύτερο single των τελευταίων 25 ετών. Το “Angels” ήταν ήδη 8 ετών τραγούδι όταν πήρε το βραβείο.

 

6)     Έχει τη δική του θέση στο Hall Of Fame!

Το 2004, συμπεριλήφθηκε στο Hall of Fame της Μεγάλης Βρετανίας, που είναι μια τελετή απονομής βραβείων. Εκεί κέρδισε το βραβείο του καλύτερου καλλιτέχνη της δεκαετίας του 1990.

 

7)     Έχει τη δική του σειρά με ρούχα

Τον Σεπτέμβιο του 2011 ο Robbie παρουσίασε στο κοινό την δεική σειρά ρούχων με τίτλο “Farrell”. Σύμφωνα με πληροφορίες, το όνομα της σειράς το εμπνέυστηκε από τον παππού του, Jack Farrell, που είχε το δικό του κατάστημα με ρούχα στην πόλη που κατοικούσε.  Η σειρά είχε ως μότο το “Wear it in, Wear it out”, δηλαδή ότι μπορείς να φορέσεις τα ρούχα και μέσα και έξω από το σπίτι. Δυστυχώς, η “Farrell”, το 2013 έκλεισε λόγω οικονομικών προβλημάτων της εταιρείας.

 

8)     Είχε πάρει την έμπνεση του από τους QUEEN!

Ο Robbie Williams είναι μεγάλος θαυμαστής του ρόκ συγκροτήματος. Το 2001 συνεργάστηκαν όταν ηχογράφησαν ξανα, μαζί το “We are the Champions” για την ταινία 'A Knight's Tale'. Επίσης, το “Let Me Entertain You” είναι τίτλος και από ένα τραγούδι των QUEEN που είχε ηχογραφηθεί το 1978 για το Jazz άμπλουμ τους.  Ο Williams, ακόμη, αναφέρεται πολύ συχνά στο αγαπημένο του συγκρότημα στα τραγούδια του αποδεικνύοντας πόσο πολύ τους θαυμάζει.

 

9)     Πριν την φήμη ήταν ένας απλός έφηβος

Πρίν την φήμη, την δόξα και το συμβόλαιο των πολλών εκατομμυρίων δολαρίων ο Robbie Williams ήταν ένα απλός 16χρονος πωλητής σε μαγαζί στο Stoke-on-Trend, την πόλη που κατοικούσε. Εκτός από πωλητής υπήρξε και ανθοπώλης. Δεν ήξερε, φυσικά, τότε πως μια audition για ένα μικρό boy band σε λίγους μήνες θα του άλλαζε την ζωή.

 

10)  Παρουσίασε το νέο του Χριστουγεννιάτικο άλμπουμ αποκλειστικά για τον Easy Fm!

Το 2019 ο Robbie Williams κυκλοφόρησε το πρώτο του Χριστουγεννιάτικο άλμπουμ με τίτλο “ The Christmas Present”. To άλμπουμ περιλάμβανε νέα ακυκλοφόρητα τραγούδια του τραγουδιστή αλλα και παλιά αγαπημένα covers όπως το “Santa Baby”, το “ Winter Wonderland” και το “Merry Xmas Everybody” των Slade. Ο δίσκος είχε και συνεργασίες με μεγάλους καλλιτέχνες όπως ο Jamie Cullum, ο Bryan Adams και ο Rod Stewart

Στα πλαίσια της προώθησης του άλμπουμ, ο Easy 97,2 σε συνεργασία με την δισκογραφική εταιρεία του τραγουδιστή, έκαναν δώρο το ταξίδι και τα εισητηρία σε 2 ακροατές για να πάνε να ακούσουν από κοντά την 1η από τις 2 εορταστικές συναυλίες του Robbie Williams στο Λονδίνο. Μάλιστα, ο ίδιος ο Robbie τράβηξε ένα βίντεο αποκλειστικά για τον Easy Fm, που παρότρυνε το κοινό να ακούσει τον σταθμό.