ΝΕΑ

Elton John - Bernie Taupin: Θα τιμηθούν με βραβείο Gershwin

Το βραβείο Gershwin για το πιο "Δημοφιλές Τραγούδι" πρόκειται να απονείμει η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου στην Ουάσιγκτον, στον Elton John και τον Bernie Taupin. Ο στιχουργός έχει συνεργαστεί με τον Elton John σε πολλά πασίγνωστα κομμάτια, μεταξύ άλλων τα "Rocket Man", "Tiny Dancer", "Your Song" και "Crocodile Rock". 

«Γράφω τραγούδια με τον Bernie εδώ και 56 χρόνια και ποτέ δεν σκεφτήκαμε ότι μια μέρα θα δεχόμασταν αυτό το δώρο. Είναι απίστευτη τιμή για δύο Βρετανούς να αναγνωρίζονται έτσι. Είναι μεγάλη μου τιμή», δήλωσε ο Elton John. Η ανακοίνωση του βραβείου, έρχεται σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την ένταξη του τραγουδιστή στο EGOT club (Emmy, Grammy, Oscar, Tony). Όπως έγινε γνωστό, οι δύο μουσικοί πρόκειται να τιμηθούν με μια συναυλία - αφιέρωμα στο έργο τους, στις 20 Μαρτίου στην Ουάσινγκτον.


«Ο Elton John και ο Berni Taupin έχουν γράψει μερικά από τα πιο αξιομνημόνευτα τραγούδια της ζωής μας» ανέφερε η βιβλιοθηκάριος του Κογκρέσου Carla Hayden. «Οι καριέρες τους ξεχωρίζουν για την ποιότητα, την ευρεία απήχηση της μουσικής τους και την επιρροή τους στους συναδέλφους τους καλλιτέχνες...είμαστε περήφανοι που τιμούμε τον Έλτον και τον Μπέρνι για την απίστευτο αντίκτυπό τους σε γενιές μουσικόφιλων», κατέληξε.