ΝΕΑ

Poor Things: Ξεπέρασε τα 50 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office

Το "Poor Things" είναι ίσως η ταινία για την οποία θα τσακωθείς σε οικογενειακό τραπέζι. Η ταινία που ίσως να αγάπησε ή να μην κατάλαβε η θεία, ο θείος σου αλλά εσύ λάτρεψες. Η σκηνοθετική πινελιά του Γιώργου Λάνθιμου, η μοναδική ερμηνεία της Emma Stone στον ρόλο της Bella Baxter, η ιστορία του γιατρού Godwin Baxter (Willem Dafoe) που θέλησε να σώσει την Bella με έναν, ίσως, διαφορετικό τρόπο, ήταν σίγουρα αυτό που μας κέρδισε.

Ωστόσο, το "Poor Things" δεν κέρδισε μόνο εμάς αλλά και εκατομμύρια κόσμο παγκοσμίως, διεκδικώντας 11 Όσκαρ. Χθες, η ταινία κατάφερε να ξεπεράσει το φράγμα των 50 εκατομμυρίων δολαρίων στο Box Office, ένας αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί κι'άλλο. Το ποσό των εισπράξεων θεωρείται εξωπραγματικό και χαρακτηρίζει την επιτυχία της ταινίας, καθώς απέχει μόλις 1,5 μήνα από την πρεμιέρα της.


Η ταινία ακολουθεί την Bella, μια όμορφη κοπέλα η οποία αυτοκτονεί για να ξεφύγει από τον βίαιο άντρα της. Ο Godwin Baxter, ένας εκκεντρικός αλλά ιδιοφυής επιστήμονας έχει άλλες βλέψεις και καταφέρνει να την επαναφέρει στη ζωή, όμως με το μυαλό ενός μωρού. Διψασμένη να μάθει τον κόσμο το σκάει με τον Duncan Wedderburn, έναν ικανό και με αμβλυμμένη ηθική δικηγόρο, σε μια περιπέτεια περιπλάνησης σε όλες τις ηπείρους.