ΝΕΑ

5 Soundtracks από αγαπημένες Χριστουγεννιάτικες ταινίες

Είσαι δεν είσαι φαν των Χριστουγέννων έστω και μία φορά έχεις κάτσει με τον σύντροφο σου, την οικογένεια σου ή τους φίλους σου να δεις μια χριστουγεννιάτικη ταινία. Την ταινία αυτή σίγουρα, θα την έχει στιγματίσει ένα τραγούδι... Πάμε να δούμε λοιπόν, μερικά soundtracks αγαπημένων ταινιών.

  1. Yello-Jingle Bells (movie: Santa Clause)

Είναι μία Χριστουγεννιάτικη κωμωδία του 1994 με πρωταγωνιστή τον Τιμ Άλεν. Ο ίδιος άθελα του προκαλεί τον θάνατο του Άγιου Βασίλη. Για να επανορθώσει το λάθος του γίνεται ο ίδιος ο Άγιος Βασίλης. Η electro εκδοχή του Jingle Bells σε μεταφέρει στο 90s αλλά και πάντα διαχρονικό Christmas mood.


  1. Somewhere in my memory (movie: Home alone)

Την ταινία «Μόνος στο σπίτι» αναμφίβολα δεν υπάρχει κάνεις που να μην την έχει παρακολουθήσει έστω μία φορά. Όταν προβάλλεται στην τηλεόραση ξέρουμε ότι έχουν μπει Χριστούγεννα για τα καλά. Να υπενθυμίσουμε λοιπόν ότι ο Κέβιν ο μικρός πρωταγωνιστής όταν μένει μόνος στο σπίτι (επειδή τον ξέχασαν οι γονείς του) γίνεται θύμα (ή μάλλον θύτης) δύο διαρρηκτών που εισβάλλουν στο σπίτι του. Στο τραγούδι των τίτλων ακούμε μία παιδική χορωδία που δημιουργεί ένα ξεχωριστό και συγκινητικό ήχο.


  1. Believe- Josh Groban (movie: Polar Express)

«Το πολικό εξπρές» προβλήθηκε πρώτη φορά το 2004. Ένα αγόρι που δεν πίστευε στην ύπαρξη του Άγιου Βασίλη επιβιβάζεται στο πολικό εξπρές μέχρι την χώρα του Άγιου Βασίλη. Το τραγούδι «Believe» και ο Josh Groban κέρδισε Grammy και μία υποψηφιότητα στα 77α βραβεία Oscar για το καλύτερο τραγούδι της ταινίας.


  1. Christmas is all around-Billy Mack (movie: Love Actually)

Μία βρετανική ρομαντική κομεντί η οποία μας φέρνει στην επιφάνεια όλα τα συναισθήματα. Παρακολουθούμε 10 διαφορετικές ιστορίες με διαφορετικούς ανθρώπους, που κατά κάποιο τρόπο όμως συνδέονται. Το τραγούδι της ταινίας έγινε ο εφιάλτης των ραδιοφώνων αφού έπαιζε συνέχεια και παντού. Έφτασε στην κορυφή των παγκόσμιων charts και το 2003 αποτέλεσε το νούμερο 1 single.


5. Baby, It's Cold Outside (movie: Elf, Το Ξωτικό των Χριστουγέννων)

Ο Μπάντι μεγαλωμένος ανάμεσα στα ξωτικά στον Βόρειο Πόλο, ενήλικας πια ζητάει από τον Άγιο Βασίλη να ταξιδέψει μέχρι τη Νέα Υόρκη για να συναντήσει τον βιολογικό του πατέρα. Εκεί κάπου στην πόλη των πόλεων ακούγεται και το "Baby, It's Cold Outside". Πρόκειται για ένα δημοφιλές τραγούδι που γράφτηκε από τον Frank Loesser το 1944 και κυκλοφόρησε αρχικά στην ταινία Neptune's Daughter (1949) ενώ οι νεότεροι το αγαπήσαμε από την ταινία Elf. Αν και οι στίχοι δεν κάνουν καμία αναφορά στις χριστουγεννιάτικες διακοπές, παρόλα αυτά θεωρείται ευρέως ως χριστουγεννιάτικο τραγούδι λόγω της χειμερινής του ατμόσφαιρας.