ΝΕΑ

Αυτές είναι οι 5 εμπορικότερες χριστουγεννιάτικες ταινίες του 21ου αιώνα!

Οι χριστουγεννιάτικες ταινίες είναι από μόνες του ένα εποχιακό φαινόμενο κάθε χρόνο. Όμως ποιες είναι αυτές που έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν και να γίνουν εισπρακτικές επιτυχίες του box office;

Εμείς κάναμε την έρευνα μας και φτιάξαμε μια λίστα με τις 5 εμπορικότερες ταινίες του 21ου αιώνα.

Μάλιστα διαπιστώσαμε πως δεν είναι μόνο εμπορικές αλλά συγκαταλέγονται και σε must see movies για τα Χριστούγεννα!

1.The Grinch (2018)

Το The Grinch κυκλοφόρησε από την Universal Pictures στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 9 Νοεμβρίου 2018. Κέρδισε πάνω από 512 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, και έγινε η χριστουγεννιάτικη ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις όλων των εποχών.

THE GRINCH Official Trailer (2018)


2.How the Grinch Stole Christmas (2000)

Το μισάνθρωπο πράσινο τέρας που μισεί τα Χριστούγεννα ξαναχτυπά! Το ‘’How the Grinch Stole Christmas’’ καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση της λίστας. Η ταινία πέρασε τέσσερις εβδομάδες ως Νο.1 στις Ηνωμένες Πολιτείες και απέφερε έσοδα 345 εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως, καθιστώντας την, την έκτη ταινία με τις περισσότερες εισπράξεις του 2000!

How the Grinch Stole Christmas (2000)


3.A Christmas Carol (2009)

Το ‘’A Christmas Carol’’, είναι μια αμερικανική χριστουγεννιάτικη ταινία κινουμένων σχεδίων του 2009 σε σενάριο και σκηνοθεσία του Robert Zemeckis και βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Charles Dickens το 1843. Η ταινία δημιουργήθηκε με CGI μέσω της διαδικασίας της λήψης κίνησης.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του στο Λονδίνο συνέπεσε με το άναμμα των ετήσιων χριστουγεννιάτικων φώτων της Oxford Street και κέρδισε 325 εκατομμύρια δολάρια!

A Christmas Carol Official Trailer


4.The Polar Express (2004)

Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού αγοριού που, την παραμονή των Χριστουγέννων, βλέπει ένα μυστηριώδες τρένο με προορισμό τον Βόρειο Πόλο να σταματά έξω από το παράθυρό.

Το αγόρι και πολλά άλλα παιδιά ξεκινούν ένα ταξίδι για να επισκεφτούν τον Άγιο Βασίλη, προετοιμάζοντας τα Χριστούγεννα. Στην ταινία πρωταγωνιστεί οΤομ Χανκςκαι τα έσοδα έφτασαν τα 314 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

The Polar Express (2004) Official Trailer


5.Love Actually (2003)

Μια διεθνής συμπαραγωγή μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γαλλίας, η ταινία κυκλοφόρησε στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 14 Νοεμβρίου 2003 και μια εβδομάδα αργότερα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το ‘’Love Actually’’ ήταν μια επιτυχία στο box office, με εισπράξεις 246 εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως με προϋπολογισμό 40–45 εκατομμύρια δολάρια. Έλαβε υποψηφιότητα για το Βραβείο Χρυσής Σφαίρας Καλύτερης Ταινίας – Μιούζικαλ ή Κωμωδία.

Love Actually (2003) Official Trailer