ΝΕΑ

10 Facts που ίσως δεν γνώριζες για το Stranger Things

Ακόμη και αν μας φαίνεται σαν χθες, το Stranger Things έκανε πρεμιέρα στο Netflix στις 15 Ιουλίου του 2016. Από τότε η σειρά φιγουράρει στο Νο.1 στη λίστα με τις πιο επιτυχημένες σειρές της πλατφόρμας με σχεδόν 2 δις. ώρες προβολής των επεισοδίων.

Η Eleven, ο Mike, ο Dustin, ο Lucas, ο Will και η Max, τα βάζουν με το Upside Down και καταφέρνουν κάθε φορά να κερδίσουν και να σώσουν το Hawkins.

Εσείς ξέρατε ότι η Millie Bobbie Brown ξύρισε πραγματικά το κεφάλι της για σειρά ή ότι ήταν μόλις 11 χρόνων όταν ξεκίνησαν τα γυρίσματα; Η σειρά μας έχει χαρίσει απεριόριστες στιγμές γέλιου, αγωνίας, συγκίνησης και ανακούφισης καθώς κάθε φορά γλιτώνουν στο παρά πέντε.

Σήμερα μαθαίνουμε 10 facts που ίσως δεν γνωρίζαμε για την αγαπημένη μας σειρά.

1) Ο Gaten Matarazzo ήταν ο πρώτος της παρέας που πήρε τον ρόλο, καθώς οι Duffer Brothers, οι δημιουργοί, ξετρελάθηκαν με το πόσο έμοιαζε στην εικόνα που είχαν στο μυαλό τους για τον Dustin. Τον θεώρησαν αξιολάτρευτο.

gaten matarazzoo

2) Κι, όμως! Η 11χρονη τότε Millie Bobbie Brown ξύρισε στην πραγματικότητα τα μαλλιά της για να μοιάσει στην Eleven. Όπως έχει δηλώσει η ίδια, δεν μετανιώνει καθόλου γι΄ αυτή την απόφαση. Στον 4ο κύκλο που την βλέπουμε ξανά χωρίς μαλλιά, η ηθοποιός φοράει περούκα.


3) Χρειάστηκαν 6-8 ώρες για να δημιουργήσουν την εμφάνιση του Vecna στον 4ο κύκλο. Ακόμη και αν πίσω από τον τρομακτικό Vacna κρυβόταν ο Jamie Cambell Bower, όπως δήλωσε ο σχεδιαστής Barrie Gower, ο ηθοποιός καθόταν στην καρέκλα του μακιγιάζ 6-8 ώρες για να γίνει ο Vecna.

4) Μπορεί να μην το παρατηρήσατε αλλά εσκεμμένα ο κάθε κύκλος της σειράς βρίσκεται σε διαφορετική Αμερικάνικη γιορτή. Στον πρώτο κύκλο ήταν Χριστούγεννα. Στον δεύτερο, Halloween. Στον τρίτο, 4 Ιουλίου (Ημέρα της Ανεξαρτησίας) και στον 4ο κύκλο, καλοκαιρινές διακοπές.

5) Όλα τα παιδιά έκαναν auditions διαβάζοντας ατάκες από το E.T. του Steven Spielberg.

6) Όπως δήλωσαν το 2016 οι Duffer Brothers, πριν το πάρει το Netflix, το Stranger Things είχε απορριφθεί από 20 μεγάλες πλατφόρμες, όμως ονομάτισαν ποιες.

7) Συνολικά για την πρώτη σεζόν πέρασαν από casting 906 αγόρια και 307 κορίτσια. Τα περισσότερα παιδιά διάβασαν ατάκες από την ταινία "Stand By Me".

mike

8) Όπως έχει δηλώσει ο Ross Duffer, το αρχικό σενάριο ήθελε την Eleven να θυσιάζεται στο τέλος της πρώτης σεζόν για να κλείσει οριστικά το Upside Down.

9) Στη 2η σεζόν χρειάστηκαν συνολικά 150 περούκες για τα παιδιά αλλά και για τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές για να ταιριάξουν καλύτερα στη δεκαετία των 80's.

stranger things

10) Στο τέλος του 1ου κύκλου, η Eleven φιλάει πρώτη φορά τον Mike. Αυτό ήταν το πρώτο ever φιλί της Millie Bobbie Brown. Ακόμα και σήμερα το θεωρεί αηδιαστικό.