ΝΕΑ

Greta Gerwig: Τη βραβεύουν ως σκηνοθέτιδα της χρονιάς για την «Barbie»

H Greta Gerwig είναι η γυναίκα της χρονιάς που κατάφερε με την σκηνοθετική της ματιά, να μας κάνει να ταυτιστούμε με την Barbie, με διαφορετικό τρόπο από όταν είμασταν παιδιά. Γι' αυτό θα της απονεμηθεί το βραβείο Σκηνοθεσίας της Χρονιάς για την "Barbie" στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Palm Springs.

Σύμφωνα με το Variety, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιανουαρίου στο συνεδριακό κέντρο του θέρετρου στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

«Η Greta Gerwig μας έφερε την κινηματογραφική εμπειρία της χρονιάς με τη "Barbie", τον τέλειο συνδυασμό κωμωδίας, συναισθημάτων και περιπέτειας που διασκέδασε και είχε απήχηση στο κοινό, αποτελώντας πολιτιστικό θεμέλιο λίθο σε όλο τον κόσμο» δήλωσε ο πρόεδρος του Φεστιβάλ, Nachhattar Singh Chandi.

«Η Gerwig είναι μια δεξιοτέχνης σκηνοθέτιδα και το όραμά της ζωντανεύει τόσο ζωηρά τόσο από το σενάριο που έγραψε μαζί με τον Noah Baumbach όσο και από τη μοναδική συνεργασία της με τις εξαιρετικές ομάδες δημιουργών, των οποίων τα οπτικά εφέ συναγωνίζονται μόνο με τις εξαιρετικές ερμηνείες των Margot Robbie, Ryan Gosling και όλου του καστ. Είναι τιμή μας που θα απονείμουμε το βραβείο Σκηνοθεσίας της Χρονιάς στη Greta Gerwig.» κατέληξε.


Φυσικά, το Oppenheimer δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός των βραβείων, με τον Cillian Murphy να κατακτά το Τιμητικό Βραβείο Ερμηνείας Φοίνικας της Ερήμου για τον ρόλο του ως J. Robert Oppenheimer.