ΝΕΑ

Ο σταθμός των Χριστουγέννων επέστρεψε! Βλέπουμε 10 Χριστουγεννιάτικες ταινίες και μπαίνουμε αμέσως στο πνεύμα!

35 ημέρες για τα Χριστούγεννα!

Από την Εριφύλλη Ράφτη

Ο σταθμός των Χριστουγέννων επέστρεψε και υπόσχεται πως θα μας βάλει στο απόλυτο κλίμα των εορτών.

Τα Χριστούγεννα είναι σίγουρα η αγαπημένη μας εποχή του χρόνου. Από τα παιδικά κάλαντα μέχρι και το κόψιμο της βασιλόπιτας, το γιορτινό πνεύμα των Χριστουγέννων μας φτιάχνει την διάθεση στο έπακρο. Υπάρχουν, πολλές Χριστουγεννιάτικες ταινίες για να επιλέξετε να δείτε φέτος αλλά οι 10 ταινίες που ακολουθούν είναι αδιαμφισβήτητα οι αγαπημένες μας (και που βάζω στοίχημα ότι θα τις παρακολουθήσετε).

Πάρτε ποπ κορν, μια ζεστή σοκολάτα στο χέρι ή και τον καφέ σας και ετοιμαστείτε να γίνετε και πάλι παιδιά.

1) “A Christmas Carol” («Το Πνεύμα των Χριστουγέννων»)

Η πιο γνωστή Χριστουγεννιάτικη ιστορία είναι σίγουρα εκείνη του Σκρούτζ. Ένας τσίγκούνης αλλά πλούσιος παππούς που μισούσε τα Χριστούγεννα και έκανε την ζωή των υπαλλήλων του δύσκολη. Αυτό, μέχρι το βράδυ την παραμονής Χριστουγέννων που του εμφανίστηκαν 3 πνεύματα. Το πνεύμα του παρελθόντος, του παρόντος και φυσικά του μέλλοντος. Προσπαθούν να τον κάνουν να αλλάξει γνώμη για τις γιορτές, για την συμπεριφορά του στους και τον τρόπο που βλέπει την ζωή. Μπορείτε να δείτε την μαγική αυτή ιστορία μέσω του Apple TV.

2) “The Holiday”

Κολλημένες σε έναν φαύλο κύκλο αδιέξοδων σχέσεων με άπιστους άνδρες, η Αμάντα από το Λός Άντζελες και η Άιρις από το Λονδίνο αποφασίσουν να ανταλλάξουν σπίτια. Εκείνες οι γιορτές ήταν σίγουρα καθοριστικές για την ζωή των δύο γυναικών. Με πρωταγωνίστριες την Cameron Diaz και την Kate Winslet, μπορείτε να παρακολουθήσετε την ταινία μέσω της συνδρομητικής πλατφόρμας του Netflix.

3) “How the Grinch Stole Christmas” («Ο Κατεργάρης των Χριστογέννων»)

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Grinch αποφάσισε να κλέψει τα Χριστούγεννα από το Χούβιλ, αλλα μια χειρονομία καλοσύνης από την Σίντι Λου Χου και την οικογένεια της, κάνουν την καρδιά του να λιώσει. Με τον Jim Carrey στον ρόλο του κατεργάρη, μπορείτε να απολαύσετε την ταινία μέσω του Netflix.

4) «Το Πολικό Εξπρές»

Σε αυτό το τρυφερό παραμύθι, η πίστη ενός παιδιού στο πνεύμα των εορτών αναγεννιέται όταν ταξιδεύει με τρένο μέχρι τον Βόρειο πόλο την παραμονή των Χριστουγέννων για να γνωρίσει τον Άγιο Βασίλη. Αυτή την οικογενειακή ταινία κινουμένων σχεδίων μπορείτε να την παρακολουθήσετε μέσω της πλατφόρμας του Netflix.

5) “Home Alone 1,2” («Μόνος στο σπίτι 1,2)

Η ιστορία του μικρού Κέβιν ξεκίνησε όταν οι γονείς του καταλάθος τον ξεχνούν μόνο του στο σπίτι, ενώ εκείνοι ταξίδευαν στην Γαλλία για τις γιορτές. Ο μικρός, ξυπνάει σε ένα άδειο σπίτι, νομίζοντας πως η ευχή του να μην έχει οικογένεια είχε επιτέλους πραγματοποιηθεί. Στην αρχή, όλα κυλούν ομαλά μέχρι που ληστές εισβάλουν στο σπίτι του και εκείνος είναι προετοιμάζεται για μάχη. Μια κωμική αλλα γιορτινή ταινιά που σίγουρα μας θυμίζει τις γιορτές και που μπορούμε να παρακολούθησουμε στο Apple TV.

6) “ELF”

O Buddy, ήταν μωρό όταν λόγω ενός λάθους, βρέθησε στον Βόρειο πόλο να εκπαιδεύεται για να γίνει ξωτικό του Άη Βασίλη. Όταν έμαθε την ιστορία του, παρόλο που η συμπεριφορά του θύμιζε παιδί αν και ήταν ολόκληρος άνδρας, ταξίδεψε μέχρι την Νέα Υόρκη για να βρεί την πραγματική του οικογένεια. Ντυμένος ξωτικό αναζητάει τον πατέρα του, μέχρι που τον βρίσκει και κάνει το τέστ DNA. Την κωμική αυτή ταινία μπορείτε, φυσικά, να την παρακολουθήσετε στο Apple TV.

7) “Last Christmas”

Μια ταινία που ναι μεν δεν θεωρείται ακόμα Old Time Classic, αλλα σίγουρα θα γίνει. Η ιστορία ξεκινάει με την Κείτ, μια γυναίκα που ενώ εργάζεται ως ξωτικό, δεν πιστεύει στην μαγεία των Χριστουγέννων. Όλα αλλάζουν όταν γνωρίζει τον Τομ, ο οποίος την κάνει τα αναθεωρήσει τις απόψεις της. Με πρωταγωνίστρια την Emilia Clarke η ταινία είναι πλέον διαθέσιμη στην πλατφόρμα του Netflix, απ’όπου μπορείτε να την απολαύσετε.

8) “The Santa Clause”

Ένας διαζευμένος πατέρας, είναι υπεύθυνος για τον γιό του της παραμονή των Χριστουγέννων. Όλα ήταν τέλεια, μέχρι που ο πατέρας καταλάθος σκοτώνει έναν άνδρα, ντυμένο με στολή Άη Βασίλη και ξαφνικά μεταφέρεται στον Βόρειο Πόλο. Εκεί τα ξωτικά του εξηγούν πως πρέπει να πάρει το ρόλο του Άη Βασίλη μέχρι τα επόμενα Χριστούγεννα. Στην αρχή, νομίζει πως ονειρεύεται, μέχρι που αρχίζει να παίρνει κιλά και να φυτρώνει ένα παράξενο λευκό μούσι. Η γιορτινή, αυτή, ταινία διατίθεται για παρακολούθηση από το Apple TV.

9) “Miracle on 34th Street” («Το θαύμα της 34ης οδού»)

Το παραμύθι έχει να κάνει με τον Κρίς Κρίνγλ, έναν παππούλη που νομίζει πως είναι ο Άη Βασίλης. Μετά από μια περέλαση την παραμονή της ημέρας των ευχαριστειών, προσλαμβάνεται από ένα κατάστημα παιχνιδιών για να κάνει τον Άη Βασίλη και να φωτογραφίζεται μαζί με τα παιδάκια. Υπεύθενη πωλήσεων στο κατάστημα είναι η Ντόρις Γουόκερ, μια μητέρα που έχει χάσει την πίστη της στα Χριστούγεννα και έχει μεταφέρει αυτή την απογοήτευση της στην κόρη της, Σούζαν. Όταν ο Κρις έρχεται σε επάφη με την μικρή, προσπαθεί να της αλλάξει γνώμη και να την κάνει να δεί τα Χριστούγεννα όπως ένα μικρό παιδί. Να την κάνει να αγαπήσει τα Χριστούγεννα, όπως εκείνος.

10) “Love Actually”

Συμβαίνουν παράξενα πράγματα, τα Χριστούγεννα στο Λονδίνο. Κάποιοι ερωτεύονται, κάποιοι χωρίζουν, κάποιοι είναι μόνοι και ψάχνουν απευγνωσμένα το άτομο που θα τους κάνει να θέλουν να περάσουν όλες τις γιορτές μαζί του. Αυτή είναι η ιστορία 8 ανθρώπων που ακολουθούν την καρδιά του και αποδεικνύουν πως την αγάπη θα την βρείς παντού…