ΝΕΑ

22 Χρόνια Harry Potter: 5 +1 facts που δεν ήξερες για τις ταινίες!

Από την Εριφύλλη Ράφτη

O Harry Potter μεγάλωσε και μεγαλώνει ακόμα και σήμερα, γενιές με έρωτα στη μαγεία. Ένας νέος που παρά τα δύσκολα παιδικά χρόνια δεν έχασε ποτέ την ελπίδα του και την καλοσύνη του. Ακόμα κι αν κοιμόταν κάτω από μια…σκάλα.

Σήμερα, κλείνουμε 22 χρόνια από την πρεμιέρα της πρώτης ταινίας του Harry Potter και μαθαίνουμε 5 +1 facts για την αγαπημένη μας σειρά ταινιών.

1) Ο Διευθυντής του Hogwarts, Dumbledore άλλαξε ηθοποιό στη τρίτη ταινία. Ο Richard Harris που έπαιζε τον Διευθυντή Dumbledore στην πρώτη και τη δεύτερη ταινία, απεβίωσε το 2002 και η παραγωγή αναγκάστηκε να βρει αντικαταστάτη. Γι’ αυτό και για τις επόμενες 6 ταινίες, τον Albus Dumbledore ενσάρκωνε ο Michael Gambon.

harry potter

2) Η πρώτη ταινία παραλίγο να έχει άλλο όνομα. Σύμφωνα με την J.K Rowling, στους Αμερικανούς παραγωγούς δεν άρεσε και πολύ ο τίτλος: «Harry Potter και η Φιλοσοφική λίθος» και της πρότειναν να βγάλουν την ταινία, «Harry Potter και το σχολείο της μαγείας» αλλά η Rowling αμέσως απέρριψε την πρόταση.

harry potter

3) Το άθλημα Quidditch δημιουργήθηκε μετά από καβγά. Όπως είπε η ίδια η συγγραφέας το 2003, «Αν θέλεις να δημιουργήσεις ένα παιχνίδι σαν το Quidditch, πρέπει απλά να έχεις ένα τεράστιο καυγά με το τότε αγόρι σου…Βγαίνεις από το σπίτι, πηγαίνεις στην Pub και ξαφνικά δημιουργείς το παιχνίδι. Δεν ξέρω πραγματικά ποια είναι η σύνδεση μεταξύ του τσακωμού και του παιχνιδιού εκτός του ότι το Quidditch είναι ένα αρκετά βίαιο άθλημα και ίσως βαθιά μέσα μου να ήθελα να το δώ να υποφέρει.»

4) Στο ρόλο του Harry Potter παραλίγο να βρίσκεται ο Haley Joel Osment. Αρχικά, στην θέση του σκηνοθέτη θα βρισκόταν ο Steven Spielberg, ο οποίος μάλιστα για τον πρωταγωνιστικό ρόλο είχε στο μυαλό του τον Haley Joel Osment. Τον Osment τον είχαμε ήδη γνωρίσει από τις ταινίες «Έκτη Αίσθηση», «Χωρίς Αντάλλαγμα» , «Forrest Gump» και ακόμα 5 ταινίες. Όταν τελικά την θέση του σκηνοθέτη ανέλαβε ο Chris Columbus, αποφάσισε να βρει τον δικό του σταρ. Πάνω από 300 παιδιά πέρασαν από ακρόαση μέχρι να επιλέξουν τον Daniel Radcliffe.

haley joel osment

5) Υπάρχει λόγος που ο Hagrid δεν πέθανε κατά την διάρκεια των 8 ταινιών. Ο λόγος που ο Hagrid δεν πέθανε κατά την διάρκεια των 8 ταινιών καθώς η ίδια η J.K Rowling είχε δηλώσει πως ήθελε να είναι ο Hagrid εκείνος που θα κουβαλούσε το πτώμα του Harry στην τελευταία ταινία.

hagrid

6) Ο Dumbledore ήταν gay! Σε συνέντευξη της το 2007 η J.K Rowling ρωτήθηκε από μια θαυμάστρια αν ο διευθυντής υπήρξε ποτέ ερωτευμένος και απάντησε πως πάντα είχε στο μυαλό της τον Dumbledore ως gay. Μάλιστα πρόσθεσε πως υπήρξε ερωτευμένος με τον Grindelwald και γι’ αυτό όταν έγινε κακός, εκείνος καταρρακώθηκε.