ΝΕΑ

Ο θρύλος που άκουγε στο όνομα Freddie Mercury!

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Freddie Mercury!

Από την Εριφύλλη Ράφτη

Ο Freddie Mercury για πολλούς ήταν απλά ο τραγουδιστής των Queen, αλλά για όσους άκουγαν την μουσική και έχουν παρακολουθήσει την ιστορία του, ήταν ένας θρύλος.

Ο Mercury από την αρχή της καρίερας του ξεχώρισε. Αρχικά για το -πολύ- προχωρημένο για την εποχή του, στυλ, και στη συνέχεια για το τελέντο του και τον ξεχωριστό ήχο που χάριζαν οι Queen στο κοινό.

Ο Freddie Mercury πρωτοπόρισε σε όλους τους τομείς. Ήταν από τους πρώτους τραγουδιστές που λάνσαραν το πιο ανδρόγυνο λουκ, εμφάνιση, χορό. Μην ξεχνάμε το video clip του "I Want to Break Free", όπου όλα τα μέλη του συγκροτήματος ήταν ντυμένοι γυναίκες.

Από την αρχή μέχρι το τέλος ήταν πρωτοπόρος. Ακόμη και ο θάνατος του, τον έκανε πρωτοσέλιδο αλλα αυτή τη φορά όχι μόνο για το εκπληκτικό ταπεραμέντο του αλλα και το γεγονός ότι πέθανε από Aids το 1991 μετά από 5 χρόνια που πάλευε με την ασθένεια.

Σαν σήμερα ο Freddie Mercury θα είχε γενέθλια και εμείς αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας 10 facts που ίσως δεν γνωρίζατε για τον θρύλο.

  1. Ήταν ένας πολύ καλός πυγμάχος ενώ είχε ασχολήθει στην Ινδία και με άλλα αθλήματα όπως το πινγκ πονγκ, το τένις, το χόκεϊ. Επίσης του άρεσε πολύ να παρακολοθεί ράγκμπι.

freddie mercury

  1. Η αίσθηση της μόδας του τρόμαζε τους γονείς του. Όταν ήταν φοιτητής στο Ealing Art College, ο Mercury άρχισε να πειραματίζεται με διαφορετικές εμφανίσεις, αλλά δεν τα πήγαινε καλά στο σπίτι.

«Οι γονείς μου εξοργίστηκαν όταν τους είπα τι έκανα», είχε δηλώσει στο Freddie Mercury: A Life, In His Own Words (Mercury Songs Ltd). «Πήγαινα σπίτι περιοδικά και έβγαινα με αυτά τα εξωφρενικά ρούχα, με τα νύχια μου βαμμένα μαύρα, και εκείνη την εποχή η μητέρα μου φρίκαρε! Έλεγαν: «Θεέ μου! Μην αφήσεις τους γείτονες να σε δουν. Έλα εδώ γρήγορα! Χρησιμοποιήσε την πίσω πόρτα!»

freddie mercury

  1. Σχεδίασε το λογότυπο των Queen.Το πτυχίο του Mercury στην τέχνη και το γραφικό σχέδιο από το Ealing φάνηκε πολύ χρήσιμο, καθώς σχεδίασε το λογότυπο για τους Queen τον Ιούλιο του 1971.

«Αποφασίσαμε να ονομάσουμε το συγκρότημα Queen και σχεδίασα το λογότυπο των Queen. Απλώς συνδύασα όλα τα πλάσματα που αντιπροσωπεύουν τα ζώδια μας… και δεν πιστεύω καν στην αστρολογία!», είχε δηλώσει ο Mercury εκείνη την εποχή.

queen

  1. Δεν χρειαζόταν πολύ ύπνο. Παρά την ενεργητική επαγγελματική του ζωή και τα πάρτι, ο Mercury είπε ότι θα μπορούσε να επιβιώσει με ελάχιστο ύπνο. "Μπορώ να μείνω χωρίς ύπνο για μεγάλες περιόδους, αυτή είναι η φύση μου. Μπορώ να τα βγάλω πέρα μόνο δύο ή τρεις ώρες τη νύχτα. Δεν ξέρω τι είναι, αλλά είναι αλήθεια. Μακάρι να μπορούσα να σου πω. Χαλαρώνω με τρόπους που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να καταλάβουν, απλώς κοιμάμαι σε ένα αεροπλάνο όταν πετάω για 20 λεπτά. Αυτό είναι αρκετό για μένα. Γεμίζω τις μπαταρίες μου σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και σηκώνομαι ξανά. Πρέπει να κάνω κάτι κάθε μέρα."
  1. Τα μικρά αεροπλάνα τον τρόμαζαν. Οι Queen έκαναν τον γύρο του πλανήτη κατά τη διάρκεια 13 μεγάλων περιοδειών, αλλά στον Mercury δεν άρεσε όταν έπρεπε να ταξιδέψουν με ένα μικρό τζετ στη Νότια Αμερική. "Ήμουν τρομοκρατημένος. Δεν μου αρέσει να πετάω με τίποτα μικρότερο από ένα τζάμπο τζετ και αυτό που πήγαμε ήταν τόσο μικρό".

freddie mercury

  1. Του ζητήθηκε να πρωταγωνιστήσει στο Broadway με τη Linda Ronstadt. Ο Μercury λάτρευε να πηγαίνει στο θέατρο, στο μπαλέτο και στην όπερα, αλλά δεν ήθελε να πατάει ο ίδιος τις σανίδες. «Μου ζήτησαν να πάω στο Broadway μια φορά για το "La Bohème" με τη Linda Ronstadtκαι σκέφτηκα, πλάκα κάνεις! Νόμιζαν ότι μπορούσα να τραγουδήσω όπερα. Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν ότι δεν μπορώ να κάνω matinees και δεν συνειδητοποιούν ότι δεν μπορώ να τραγουδήσω για έξι ή επτά ημέρες την εβδομάδα στην ίδια σκηνή: Θα βαριόμουν μέχρι θανάτου», είχε δηλώσει.
  1. Γέμισε το σπίτι του με ακριβά έργα τέχνης. Όταν ο Dave Clark μίλησε στο uDiscover Music για τον φίλο του Mercury, μίλησε για την αγάπη του τραγουδιστή των Queen για την τέχνη, προσθέτοντας: «Πάντα θυμάμαι ότι είχε έναν πίνακα του Πικάσο στην τουαλέτα». Ο Mercury πήγαινε συχνά σε δημοπρασίες στους Sotheby's και Christie's. «Πρέπει να με περιβάλλει κάτι, ακόμα κι αν είναι απλώς αντικείμενο τέχνης. Έτσι, μαζεύω πολλά και όλο μου το σπίτι είναι γεμάτο με όμορφες ιαπωνικές τέχνες και αντίκες», είπε ο Mercury.

freddie mercury

  1. Η τέχνη ενέπνευσε τη σύνθεση των τραγουδιών του. Όταν το συγκρότημα έφτιαχνε το άλμπουμ, Queen II του 1974, ο Mercury είπε ότι έγραψε το τραγούδι «The Fairy Feller’s Master-Stroke» αφού εμπνεύστηκε από έναν πίνακα που είχε δει στην Tate Gallery στο Λονδίνο. "Αυτό είναι πολύ, πολύ ασυνήθιστο για μένα. Όντας καλλιτεχνικός, ή οτιδήποτε άλλο, πηγαίνω πολύ σε γκαλερί τέχνης και είδα αυτή την εικόνα στο Tate από τον Richard Dadd, ο οποίος ήταν ένας βικτωριανός καλλιτέχνης που μου άρεσε. Είχα έμπνευση.Έκανα πολλή έρευνα πάνω του και αυτό που προσπάθησα να κάνω ήταν να βάλω τις λέξεις στο δικό μου είδος ομοιοκαταληξίας, αλλά χρησιμοποιούσα το κείμενό του, σαν να λέγαμε, για να απεικονίσω τον πίνακα, αυτό που νόμιζα ότι έβλεπα σε αυτόν".
  1. Το πραγματικό όνομα του Freddie Mercury ήταν Farrokh Bulsara. Ξεκίνησε να χρησιμοποιεί το καλλιτεχνικό του όνομα όταν ήταν στο St. Peter's, ένα οικοτροφείο για αγόρια κοντά στη Βομβάη. Άλλαξε νομικά το όνομά του σε Freddie Mercury γύρω στο 1970, όταν ιδρύθηκαν οι Queen.

freddie mercury

10) Ο Freddie Mercury φέρεται να ήταν πολύ ντροπαλός. Αν και ήταν γνωστός για τις άγριες, εξωστρεφείς εμφανίσεις του στη σκηνή, οι περισσότεροι που γνώριζαν τον Mercury προσωπικά είπαν ότι ήταν πολύ ντροπαλός στην προσωπική του ζωή, κάτι που είναι ένας από τους λόγους που πολύ σπάνια έδινε συνεντεύξεις.