ΝΕΑ

Φεστιβάλ Βενετίας 2023: Με "άρωμα Ελλάδας" η πρεμιέρα!

Σήμερα κάνει και επίσημα πρεμιέρα το 80ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας και μπορούμε να πούμε πως έχει "άρωμα Ελλάδας". Μετά την περσινή προβολή του Φεστιβάλ που ξεπέρασε σε δημοτικότητα το Φεστιβάλ Καννών, με πολλές viral στιγμές, φέτος αναμένεται να πάρουμε μια δυνατή δόση ποιότητας με ταινίες όπως το Maestro του Bradley Cooper και το Hit Man του Richard Linklater.

Στο φεστιβάλ που θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, θα μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε πρώτη φορά τη τρίτη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου στη Μόστρα, "Poor Things" με πρωταγωνίστρια την Emma Stone, τον Mark Ruffalo και τον Willem Dafoe.

Μετά τις "Άλπεις" και την "Ευνοούμενη" που έφτασε μέχρι τα Όσκαρ, το "Poor Things" αναμένεται να συνταράξει το κοινό στη Βενετία, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν την ταινία να πάρει το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο.

Φυσικά, σκηνοθέτες και ηθοποιοί διαγωνίζονται και φέτος για τον Χρυσό Λέοντα, ενώ αξίζει να αναφέρουμε και μερικές ταινίες που εξαιρούνται από τον συναγωνισμό αλλά έχουν λάβει πολύ καλές κριτικές όπως τα: «Coup de chance», «The Caine Mutiny court– martial», «Hit man» και «The wonderful story of Henry Sugar».