ΝΕΑ

Δείτε την διασκευή των Coldplay του "Everybody (Backstreet's Back)" των Backstreet Boys

Από τον Ιάσονα Παπαδάκη

Οι Coldplay διασκεύασαν το τραγούδι των Backstreet Boys «Everybody (Backstreet’s Back)» κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συναυλίας στο Gothenburg.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης συναυλίας τους στο στάδιο Gamla Ullevi στο Gothenburg της Σουηδίας στις 9 Ιουλίου, το συγκρότημα εξέπληξε τους παρευρισκόμενους στη συναυλία με μια απογυμνωμένη εκδοχή της επιτυχίας του 1997. Πλάνα που καταγράφηκαν από θαυμαστές δείχνουν τον frontman Chris Martin στη σκηνή με ένα πιάνο καθώς ξεκινά το τραγούδι, προτού το πλήθος τραγουδήσει μαζί του.

Η διασκευή ήρθε προς το τέλος του set των 25 τραγουδιών τους. Οι Backstreet Boys μπήκαν στην επίσημη σελίδα τους στο Instagram για να εκφράσουν τον ενθουσιασμό τους για το αφιέρωμα του Martin. Δημοσίευσαν ένα clip του Martin να ερμηνεύει το τραγούδι με μια λεζάντα που έγραφε: «Είμαστε ακόμα έκπληκτοι από τη διασκευή του Everybody (Backstreet’s Back) του @coldplay! Πραγματικά τεράστια τιμή.»

Στο πρώτο σόου στο στάδιο Gamla Ullevi στις 8 Ιουλίου, το συγκρότημα απέτισε φόρο τιμής στον Elton John κατά τη διάρκεια της τελευταίας βραδιάς της περιοδείας του «Farewell Yellow Brick Road» μέσω μιας μετάδοσης βίντεο.

Το "Everybody (Backstreet's Back)" γράφτηκε από τον Max Martin και τον αείμνηστο Denniz Pop, υποδηλώνοντας ότι το cover του κομματιού μπορεί να ήταν ένας φόρος τιμής στους θρύλους του σουηδικού ποπ τραγουδιού. Οι Coldplay είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Martin και τον Pop νωρίτερα στην καριέρα τους.

Κατά τη διάρκεια του stream, ο Sir Elton John εμφανίστηκε στην οθόνη μέσω μιας μετάδοσης βίντεο που μεταδόθηκε και στις αντίστοιχες συναυλίες των μουσικών.

Το συγκρότημα ερμήνευσε την κλασική επιτυχία του John «Rocket Man». «Elton, θέλουμε να πούμε από όλους εμάς εδώ, από όλους τους θαυμαστές και όλους τους καλλιτέχνες που έχεις αγαπήσει, εμπνεύσει και βοηθήσει, απλά σε αγαπάμε τόσο πολύ», είπε ο Martin.

Σε άλλες ειδήσεις, νέα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα από τους Coldplay έδειξαν ότι το συγκρότημα μείωσε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σχεδόν στο μισό με την εκτεταμένη φιλική προς το περιβάλλον παγκόσμια περιοδεία του.

Πληροφορίες από το ΝΜΕ