ΝΕΑ

George Michael: Το come out «είχε κόστος» είπε ο Andrew Ridgeley

Μπορεί πλέον ο George Michael να θεωρείται queer είδωλο, ωστόσο, ο ίδιος δεν ένιωθε έτσι, σύμφωνα με τον Andrew Ridgeley.

Όπως είπε ο συνοδυπόρος του Michael στους Wham!, το αργοπορημένο come out του τραγουδιστή του στοίχησε περισσότερο από ότι πίστευε ο ίδιο ότι θα τον βοηθήσει.

Ο Michael έκανε το come out 1998 σε live εμφάνιση, μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες που είχε προτιμήσει να κρατήσει τη σεξουαλικότητα του κρυφή.

«Νομίζω ότι είναι αρκετά αδιαμφισβήτητο. Έκανε λόγο για ένα προσωπικό κόστος, με το οποίο δεν νομίζω ότι συμφιλιώθηκε ποτέ αρκετά», δήλωσε ο George Michael Ridgeley σε συνέντευξή του στο People.

«Ο George σκεφτόταν: “Ναι, θα βγω και θα το πω”. Και εγώ σκεφτόμουν: “Λοιπόν, πώς θα αλλάξει κάτι αυτό για εμάς;”», συνέχισε.

«Η μουσική εξακολουθεί να είναι υπέροχη και μόλις τελειώσει ο αρχικός θόρυβος, τότε μάλλον θα είναι ακριβώς αυτό. Αλλά αυτό δεν συνέβη και ο George λέει ότι για τον ίδιο προσωπικά, αυτή ήταν η λάθος απόφαση», ανέφερε.

Όπως είπε ο μεγαλύτερος φόβος του τραγουδιστή ήταν η αντίδραση του πατέρα του. «Ήταν όλο “αν” και “αλλά”, αλλά το γεγονός είναι ότι πήρε την απόφαση να μην δημοσιοποιήσει τη σεξουαλικότητά του και αυτό του κόστισε προσωπικά», είπε.

Ο ίδιος ο Michael είχε μιλήσει το 2007 για την απόφαση να μοιραστεί με το κοινό την σεξουαλικότητα του, όταν ήδη είχε γίνει παγκόσμιο φαινόμενο.

«Το είχα αποκαλύψει σε πολλούς ανθρώπους από τα 19 μου», είπε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του το 2007.

«Μακάρι να είχε συμβεί τότε. Δεν νομίζω ότι θα είχα την ίδια καριέρα – ο εγωισμός μου μπορεί να μην είχε ικανοποιηθεί σε κάποιους τομείς – αλλά νομίζω ότι θα ήμουν πιο ευτυχισμένος άνθρωπος… Τότε το AIDS άλλαξε τα πάντα. Ήμουν πολύ ανώριμος για να καταλάβω ότι θυσίαζα τόσα πολλά όσα θυσίαζα», συνέχισε.