ΝΕΑ

Ο Ringo Starr επιμένει ότι το επερχόμενο single των Beatles είναι το «τελευταίο τους κομμάτι»

Από τον Ιάσονα Παπαδάκη

Ο 83χρονος ντράμερ και τραγουδιστής Sir Paul McCartney έχουν συνεργαστεί σε ένα ακυκλοφόρητο demo του John Lennon που σκέφτηκαν μαζί με τον George Harrison να κάνουν ένα κομμάτι των Beatles τη δεκαετία του '90, αλλά ο Ringo είναι σίγουρος ότι αυτό θα είναι το τελικό τραγούδι που θα κυκλοφορήσει των Beatles.

Είπε στο Variety: "Δεν είναι θέμα τεχνητής νοημοσύνης. Δεν είναι σαν να προσποιούμαστε οτιδήποτε. Αυτή είναι στην πραγματικότητα η φωνή του John, ο Paul παίζει μπάσο και τραγουδάει, ο George στη ρυθμική κιθάρα και εγώ στα ντραμς. Και τα δύο πράγματα που είναι νέα είναι του Paul μπάσο και εγώ στα ντραμς. … Πραγματικά το δούλεψα πριν από μόλις μήνες εδώ. Και λειτουργεί. Είναι ένα όμορφο τραγούδι. Ξέρεις, παρ' όλη την τρέλα που συμβαίνει γύρω του, είναι ακόμα ένα όμορφο κομμάτι. Και το τελευταίο μας κομμάτι."

Όταν ρωτήθηκε γιατί αποφάσισαν να το κυκλοφορήσουν τώρα, ο Ringo αστειεύτηκε: «Δεν ξέρω. Ο Paul πρέπει να είχε μια αργή μέρα.

the beatles

Και πρόσθεσε: «Ο Paul λέει: «Ξέρεις αυτό το κομμάτι που κάναμε;» Θες να το δουλέψουμε αυτό;». Έπαιξα τα τύμπανα και τραγούδησα πάνω του. Είναι συγκινητικό, γιατί οι τέσσερις είμαστε εκεί και δεν θα υπάρξει ποτέ ξανά αυτό».

Ο Starr και ο McCartney είναι τα μόνα δύο επιζώντα μέλη των Beatles. Ο Lennon δολοφονήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 8 Δεκεμβρίου 1980, ενώ ο Χάρισον πέθανε το 2001 μετά από μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα.

Ο Ringo συνεχίζει να περιοδεύει στα 83 του και δεν έχει σχέδια να επιβραδύνει.

Είπε: "Δεν μπορώ να το κρύψω. Ξέρεις τι εννοώ; Οπότε πρέπει να πω: 83 σήμερα. Λοιπόν, είμαι εδώ. Δεν είναι κάτι περήφανο. Απλώς, εδώ είμαι .

«Νομίζω ότι έχω άλλα εκατό χρόνια μέσα μου».

Πληροφορίες από το NME