ΝΕΑ

Eurovision 2024: Στο Μάλμε της Σουηδίας θα διοργανωθεί ο διαγωνισμός

Με τη Loreen να κερδίζει για 2η φορά τη Eurovision, ο μουσικός διαγωνισμός ταξιδεύει για 3η χρονιά στο Μάλμε και για 7η φορά στη Σουηδία.

Οι δύο ημιτελικοί αναμένεται να πραγματοποιηθούν στο Malmö Arena την Τρίτη 7 και την Πέμπτη 9 Μαΐου 2024, ενώ ο Μεγάλος Τελικός της Eurovision 2024, το Σάββατο 11 Μαΐου με τη Loreen να επιστρέφει στη σκηνή για να ερμηνέυει το νικητήριο τραγούδι.

«Η EBU είναι ενθουσιασμένη που το Μάλμε επελέγη ως διοργανώτρια πόλη για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024. Το Μάλμε κατέχει μία ξεχωριστή θέση στην ιστορία του Διαγωνισμού, αφού τον φιλοξένησε με επιτυχία αρχικά το 1992 και στη συνέχεια το 2013 – μετά την τελευταία νίκη της Loreen», δήλωσε εκτελεστικός επόπτης του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, Martin Österdahl, σε ό,τι αφορά την επιλογή της πόλης.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που επιστρέφουμε σε αυτή τη ζωντανή και δυναμική πόλη, η οποία έχει αποδείξει ότι διαθέτει τους χώρους και τις υποδομές που είναι ιδανικές για τη διοργάνωση της μεγαλύτερης εκδήλωσης ζωντανής μουσικής στον κόσμο», τόνισε.

loreen

«Επιπλέον, το συμπαγές μέγεθός του και οι καλά αναπτυγμένες υποδομές μεταφορών σημαίνουν ότι όλοι όσοι συμμετέχουν στο Διαγωνισμό, συμπεριλαμβανομένων των αποστολών, των μέσων ενημέρωσης και των θαυμαστών, θα μπορούν να κινηθούν εύκολα στην πόλη», σημείωσε.

«Η δέσμευσή της στη βιωσιμότητα και τις πράσινες πρωτοβουλίες ταυτίζεται επίσης απόλυτα με τις δικές μας αξίες, αποτελώντας ιδανική διοργανώτρια πόλη του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision», πρόσθεσε.

«Το Μάλμε έδειξε τεράστιο πάθος για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision και έχω πλήρη εμπιστοσύνη στην ικανότητά τους να δημιουργήσουν μία αξέχαστη εμπειρία που θα ενώσει θαυμαστές, καλλιτέχνες και θεατές σε όλο τον κόσμο», αποκάλυψε.

«Μαζί με τον οικοδεσπότη ραδιοτηλεοπτικό φορέα SVT, θα δημιουργήσουμε μία εξαιρετική γιορτή της μουσικής, της ενότητας και της ποικιλομορφίας που θα μαγέψει τον κόσμο τον Μάιο του επόμενου έτους», κατέληξε.