ΝΕΑ

Μωρά κουκουβάγιες πήραν το όνομα τους από τους Guns N' Roses

Δύο μωρά κουκουβάγιες που διασώθηκαν κάτω από το Pyramid Stage στο φετινό Glastonbury πήραν το όνομα των μελών των Guns N' Roses.

Η πρώτη από τις δύο κουκουβάγιες βρέθηκε από έναν θαυμαστή του φεστιβάλ κάτω από τα αριστερά σκαλοπάτια του Pyramid Stage, κατά τη διάρκεια των δυόμισι ωρών set των headliners το Σάββατο 24 Ιουνίου.

Ο παίκτης έδωσε στη κουκουβάγια το όνομα Axl - από τον frontman του συγκροτήματος Axl Rose - και μεταφέρθηκε στο RSPCA West Hatch Wildlife κοντά στο Taunton, πριν μεταφερθεί σε μια φιλανθρωπική οργάνωση άγριας ζωής με έδρα το Somerset, το Secret World Wildlife Rescue.

Μέσα σε μόλις μία ημέρα από τη διάσωση του Axl κάτω από την κεντρική σκηνή, βρέθηκε και μια δεύτερη κουκουβάγια στον ίδιο χώρο και επίσης μεταφέρθηκε στο κέντρο διάσωσης.

Θεωρήθηκε ότι ήταν το αδερφάκι του Axl, η κουκουβάγια πήρε το όνομα Slash - προς τιμήν του κιθαρίστα των Guns N' Roses, Saul Hudson, που είναι το παρατσούκλι του. Η ομάδα του Secret World Wildlife Rescue (SWWR) στο Somerset είπε ότι η ανάκαμψη ήταν «η πιο ασυνήθιστη περίπτωση ταραχής» φέτος.

Ο διευθυντής συγκέντρωσης κεφαλαίων στο Secret World Wildlife Rescue, David Plant, εξέδωσε επίσης μια δήλωση σχετικά με την ανακάλυψη των δύο κουκουβάγιων και είπε ότι «πρέπει να ήταν τρομοκρατημένοι» μετά από σχεδόν δύο ολόκληρες μέρες δυνατής μουσικής (μέσω του The Independent).

"Όταν οι Guns N' Roses έπαιζαν το "Welcome to the Jungle", είμαι βέβαιος ότι δεν είχαν συνειδητοποιήσει πόσο κοντά ήταν πραγματικά στην άγρια ζωή", ξεκίνησε. «Αυτή είναι ίσως η πιο ασυνήθιστη περίπτωση αναταραχής που έχουμε ακούσει φέτος, αλλά δείχνει απλώς τη σημασία του να ελέγχετε το περιβάλλον σας για άγρια ζωή πριν από οποιαδήποτε δραστηριότητα».

Ο Plant συνέχισε: «Το Pyramid Stage παραμένει στη θέση του όλο το χρόνο, όταν η Worthy Farm ξαναγίνει φάρμα γαλακτοπαραγωγής. Σαφώς ένα ζευγάρι κουκουβάγιες σκέφτηκαν ότι θα ήταν ένα εξαιρετικό μέρος για να φτιάξουν μια φωλιά. Είναι είδος που φωλιάζει σε κοιλότητες, που ευνοεί τις τρύπες σε γέρικα δέντρα, αλλά έχει καταγραφεί ότι φωλιάζουν σε τρύπες κουνελιών και μεταφέρονται εύκολα σε τεχνητές φωλιές».

Αργότερα, δήλωσε επίσης ότι φαινόταν σαν οι γονείς των κουκουβάγιων «εγκατέλειψαν τη φωλιά τους μόλις ξεκίνησε η προετοιμασία του φεστιβάλ», που σημαίνει ότι είναι «δύσκολο να πει κανείς πόσο καιρό έμειναν μόνα τους τα μικρά».

Σχολιάζοντας την τρέχουσα ευημερία τους, πρόσθεσε μερικά λογοπαίγνια των Guns N' Roses στην ενημέρωση, δηλώνοντας: « We’re hopeful that they won’t be ‘Knockin’ on Heaven’s Door’ any time soon, and we’ll be making plans to return them to the wild once they’re old enough, so they’ll get their chance to experience some ‘November Rain’ later in the year.”»

Πληροφορίες από το NME