ΝΕΑ

Χρόνια Πολλά Cyndi Lauper!

Με καριέρα μεγαλύτερη των 30 χρόνων και μια μουσική πορεία που πολλοί θα ζήλευαν, η Cyndi Lauper έχει καταφέρει να αφήσει το στίγμα της.

Μεγάλωσε σε καθολική οικογένεια με ρίζες από Ελβετία, Ιταλία και Γερμανία. Οι γονείς της χώρισαν όταν ήταν 5 ετών, και μετακόμισε στο Queens της Νέας Υόρκη. Από μικρή είχε πολύ ιδιαίτερα μουσικά ακούσματα με τους The Beatles και την Ella Fitzgerald να έχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά της.

Όταν ήταν 12 ετών ξεκίνησε να γράφει τα δικά της τραγούδια και να τα παίζει στην αγαπημένη της ακουστική κιθάρα που της χάρισε η αδελφή της.

Στην ηλικία των 17 ετών, η τέχνη έγινε το σπίτη της, καθώς αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το δικό της λόγω του κακοποιητικού πατριού της. Το ταξίδι που ξεκίνησε απότομα, την πήγε στον Καναδά, όπου με τον σκύλο της ξεκίνησε να δουλέυει σε διάφορες εργασίες ώστε να μπορέσει να ζήσει. Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, ήρθαν τα πρώτα επαγγελματικά σχέδια της Lauper, με την αγαπημένη μας να τραγουδάει σε μπάντες της περιοχής.

Το 1977, η Cyndi τραυμάτισε τις φωνητικές της χορδές και αναγκάστηκε να κάνει διάλειμμα ενός χρόνου, από την επιτυχία που είχε γνωρίσει πλέον με τα συγκροτήματα. Αυτός ο χρόνος την έκανε να επαναπροσδιορίσει τις επιλογές της και μετά από πολύ δουλειά το 1983 κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο "She's So Unusual".

Από τότε, η Cyndi Lauper δεν έχει σταματήσει μέρα να μας εκπλήσσει και να μας ταξιδεύει με τη μουσική της. Το 2013, μάλιστα, ανακηρύχθηκε ως η πιο επιτυχημένη τραγουδίστρια που πέρασε ποτέ από το Billboard Hot 100.

Σήμερα η λατρεμένη μας Cyndi Lauper έχει γενέθλια και εμείς θυμόμαστε τα 5 αγαπημένα μας τραγούδια!

1) Time After Time

2) All Through The Night

3) I Drove All Night

4) True Colors

5) Girls Just Wanna Have Fun