ΝΕΑ

Ο Elton John ισχυρίζεται ότι τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στις ΗΠΑ πάνε προς τα πίσω!

«Τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων υποχωρούν στις ΗΠΑ, όπου «απαίσιοι» νόμοι κάνουν διακρίσεις σε βάρος των LGBTQ+ ατόμων», αναφέρει ο Elton John.

«Όλα είναι λίγο μπερδεμένα στην Αμερική», είπε ο τραγουδιστής στο Radio Times. «Υπάρχει βία, [επικριτικοί] νόμοι που θεσπίστηκαν στη Φλόριντα, οι οποίοι είναι επαίσχυντοι. Υπάρχει νόμος τώρα που, αν πας σε έναν γιατρό στη Φλόριντα, μπορεί να αρνηθεί να σε θεραπεύσει εάν είσαι ομοφυλόφιλος, κάτι που το βρίσκω απίστευτο. Φαίνεται να πηγαίνουμε προς τα πίσω. Και αυτό εξαπλώνεται. Είναι σαν ένας ιός που υποφέρει το κίνημα LGBTQ+».

Ο John, ο οποίος ίδρυσε το Ίδρυμα Elton John Aids, το οποίο έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 525 εκατομμύρια δολάρια και σύμφωνα με τη δική του εκτίμηση έσωσε 5 εκατομμύρια ζωές, εξέφρασε τη βαθιά του δυστυχία για το αυξανόμενο κύμα ομοφοβίας, το οποίο, όπως είπε, επεκτείνεται και στη Βρετανία.

«Δεν μου αρέσει καθόλου», είπε. «Είναι μια αυξανόμενη έκρηξη θυμού και ομοφοβίας που επικρατεί στην Αμερική. Δεν ξέρω αν είναι ακριβώς έτσι και στη Βρετανία, γιατί δεν έχω πάει τόσο πολύ εκεί.

«Αλλά αισθάνομαι ότι το θέμα του Phillip Schofield ήταν εντελώς ομοφοβικό. Αν ήταν ένας στρειτ άντρας με μια νεαρή γυναίκα, δεν θα έφτιαχνε καν τα χαρτιά».

Ο 76χρονος, ο οποίος είναι headliner σκηνής Pyramid του Glastonbury την επόμενη Κυριακή, αποφάσισε να ξεκινήσει την τελευταία του περιοδεία - Farewell Yellow Brick Road - πριν από επτά χρόνια, προκειμένου να περάσει περισσότερο χρόνο με τους γιους του. Η επιθυμία να περάσει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του οδήγησε τον τραγουδιστή να πει ότι δεν έκανε πλέον πολλά σόου στις ΗΠΑ, αν και θα σκεφτόταν για περισσότερες ζωντανές εμφανίσεις αλλού.

Αν και η περιοδεία είχε αρχικά προβλεφθεί να διαρκέσει τρία χρόνια, η πανδημία –και μια αντικατάσταση ισχίου– κατέστρεψε αυτά τα σχέδια και μέχρι να τελειώσει τελικά στη Στοκχόλμη στις 8 Ιουλίου, που έχει διαρκέσει σχεδόν πέντε χρόνια και περιλαμβάνει 333 παραστάσεις.

Αλλά παρά τον εκτεταμένο γύρο νίκης, ο John είπε ότι δεν είχε τελειώσει τελείως με τις ζωντανές εμφανίσεις. «Είπα όταν ανακοίνωσα την αποχαιρετιστήρια περιοδεία ότι ίσως έκανα ένα residency όπως έκανε η Kate Bush στο Hammersmith [Apollo το 2014], αλλά όχι στην Αμερική. Δεν θα το κάνω στην Αμερική», είπε.

Ο Τζον έχει πουλήσει περίπου 300 εκατομμύρια δίσκους σε μια καριέρα που διαρκεί περισσότερο από μισό αιώνα και είναι ο σόλο καλλιτέχνης με τις υψηλότερες εισπράξεις όλων των εποχών, με τα κέρδη του να ανέρχονται συνολικά σε 1.898 δις. δολάρια, σύμφωνα με το περιοδικό Billboard.

elton john

Τα τελευταία χρόνια, έχει βρει επιτυχία στα chart μέσα από συνεργασίες με σύγχρονους δημιουργούς επιτυχίας, όπως η Britney Spears και η Dua Lipa, οι άλλες αποκάλεσε «απίστευτη ώθηση» στην μετέπειτα καριέρα του.

Ο βετεράνος μουσικός, ο οποίος έγινε δημοφιλές δημόσιο πρόσωπο τη δεκαετία του 1970 και απέκτησε τη φήμη του υπερβολικού - που απαθανατίστηκε στο ντοκιμαντέρ Tantrums & Tiaras του 1997 από τον σύζυγό του, Ντέιβιντ Φέρνις - εμφανίζεται τώρα στο Glastonbury για πρώτη φορά.

«Είναι το μόνο πραγματικά σημαντικό φεστιβάλ για μένα στον κόσμο, για να είμαι ειλικρινής. Όλα είναι θέμα μουσικής», είπε. «Μερικά αμερικάνικα είναι καλά, αλλά μερικά είναι λίγο πόκερ. Το Glastonbury δίνει μια ευκαιρία σε νέες πράξεις».

Ο Τζον δεν ήταν ποτέ ντροπαλός να πει τη γνώμη του: τα απομνημονεύματά του το 2019, Με, ήταν γεμάτα ανέκδοτα συναντήσεις με κορυφαία δημόσια πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης στον Μπομπ Ντύλαν με τα πορτοκάλια επειδή δεν ήξερε να παίζει χαρακτήρες. Πέρυσι, ότι δεν θα έχει πλέον το Twitter μετά από μια αλλαγή στην πολιτική του που είπε ότι θα επέτρεπε "την παραπληροφόρηση να ανθίσει ανεξέλεγκτα".

Όταν ρωτήθηκε για τι ήθελε να τον θυμούνται, ο Γιάννης, ο οποίος είναι πρωταθλητής νέων καλλιτεχνών στη ραδιοφωνική εκπομπή του Rocket Hour στο Apple Music, είπε ότι ήταν ευγενικός και εξυπηρετικός με τους μουσικούς – πριν αναθεωρήσει την απάντησή του ότι θέλει να γίνει σπουδαίος πατέρας .

«Το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο είναι να είσαι καλός γονιός», είπε. «Και ποτέ δεν πίστευα ότι θα γίνω γονιός. Αλλά μου αρέσει η πρόκληση του. Μου δίνει τόση χαρά και χαρά να είμαι με αυτά τα αγόρια και τον Ντέιβιντ. Είναι απλά εκπληκτικό.”