ΝΕΑ

Ο Liam Gallagher ανακοινώνει live άλμπουμ του Knebworth και μοιράζεται το βίντεο "Roll It Over"

Ο Liam Gallagher ανακοίνωσε ένα νέο live άλμπουμ, βγαλμένο από δύο σόλο συναυλίες του στο Knebworth. Δείτε τα πρόσφατα κοινοποιημένα πλάνα του να παίζει το "Roll It Over" παρακάτω.

Tο νέο ζωντανό άλμπουμ που ανακοινώθηκε από τον πρώην frontman των Oasis την περασμένη εβδομάδα (9 Ιουνίου) θα περιλαμβάνει πλάνα από δύο σόλο εμφανίσεις του στο Knebworth, που πραγματοποιήθηκαν στις 3 και 4 Ιουνίου πέρυσι.

Με τίτλο «Knebworth 22», το ζωντανό άλμπουμ θα περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία κομματιών από τον τραγουδιστή-τραγουδοποιό — βγαλμένα τόσο από τη σόλο καριέρα του όσο και από την προηγούμενη δουλειά του με τους Oasis.

Αυτό περιλαμβάνει επιτυχίες όπως τα «Everything's Electric» και «Come On You Know» από τα σόλο έργα του και κλασικά των Oasis όπως το «Wonderwall», «Supersonic» και το επικό «Champagne Supernova».

Μαζί με την ανακοίνωση έρχεται ένα live βίντεο του καλλιτέχνη να ερμηνεύει το «Roll It Over», ένα κομμάτι που αρχικά εμφανιζόταν στο τέταρτο στούντιο άλμπουμ των Oasis «Standing On The Shoulders Of Giants» (2000).

Περισσότεροι από 170.000 θαυμαστές παρακολούθησαν τα σόου - που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του Jubilee Weekend - πέρυσι, και η εκδήλωση επιβεβαίωσε ότι ο καλλιτέχνης του Μάντσεστερ είναι ακόμα ένα act που γεμίζει και γήπεδα.

Η παράσταση αντικατοπτρίζει επίσης την προηγούμενη παράσταση του Gallagher στο χώρο πριν από δύο δεκαετίες, όταν ανέβηκε στη σκηνή μαζί με τον αδελφό του Noel , όπου οι Oasis έγραψαν μουσική ιστορία το 1996, σε μια συναυλία που μέχρι τότε ήταν η μεγαλύτερη της Αγγλίας.

«Ήχογραφήσαμε τις συναυλίες του Knebworth που κάναμε πέρυσι», έγραψε, ανακοινώνοντας την επερχόμενη κυκλοφορία. «Όλοι μας ακούγονται “biblical”, ανεβάστε την ένταση, ΝΑ ΤΟ ΧΑΡΕΙΤΕ, LGx».

Οι φυσικές μορφές του «Knebworth 22» θα είναι διαθέσιμες από τις 11 Αυγούστου 2023, καθώς και η τυπική ψηφιακή έκδοση του άλμπουμ. Τα φυσικά αντίγραφα περιλαμβάνουν τυπικά και πολυτελή CD και ένα μαύρο και κίτρινο διπλό βινύλιο.

Μια έκδοση διπλού βινυλίου με πράσινο και μαύρο μάρμαρο είναι επίσης διαθέσιμη αποκλειστικά από το επίσημο ηλεκτρονικό κατάστημα του Gallagher.

The ‘Knebworth 22’ tracklist is:

  1. ‘Hello’
  1. ‘Rock ‘n’ Roll Star’
  1. ‘Wall Of Glass’
  1. ‘Shockwave’
  1. ‘Everything’s Electric’
  1. ‘Roll It Over’
  1. ‘Slide Away’
  1. ‘More Power’
  1. ‘C’mon You Know’
  1. ‘The River’
  1. ‘Once’
  1. ‘Cigarettes & Alcohol’
  1. ‘Some Might Say’
  1. ‘Supersonic’
  1. ‘Wonderwall’
  1. ‘Champagne Supernova

Σε άλλες ειδήσεις για τον Liam Gallagher, την περασμένη εβδομάδα, οι οπαδοί των Oasis κάλεσαν τον μουσικό να κρατήσει την υπόσχεσή του για μια επανένωση μετά τη νίκη της Manchester City στο Champions League στις 10 Ιουνίου.

Αυτό έγινε αφού ο Liam πριν από τον τελικό, είχε αναρτήσει στο Twitter υποσχόμενος ότι θα τα ξαναέβρισκε με τον αδερφό του, Noel, για μια επανένωση των Oasis, εάν η ομάδα θριάμβευε στο Champions League.

«Αν η Manchester City κερδίσει το Champions League, τηλεφωνώ στον αδερφό μου και θα επαναφέρω τη μπάντα LG x», έγραψε στο Twitter.

Ο τραγουδιστής ανακοίνωσε επίσης στους θαυμαστές ότι θα γιόρταζε την 30η επέτειο του ντεμπούτου άλμπουμ των Oasis «Definitely Maybe» ερμηνεύοντας ολόκληρο το άλμπουμ σε μια περιοδεία του 2024.

Αν και οι λεπτομέρειες για την επερχόμενη περιοδεία παραμένουν ασαφείς, ο καλλιτέχνης επιβεβαίωσε ότι θα πήγαινε το σόου μόνο σε «μερικούς βιβλικούς χώρους» εάν επρόκειτο να πραγματοποιηθεί. Επί του παρόντος, το συγκρότημα πρόκειται να κυκλοφορήσει μια επετειακή έκδοση του άλμπουμ για να γιορτάσει το ορόσημο - μια κυκλοφορία που θα περιέχει ακυκλοφόρητα τραγούδια και demo από τον δίσκο “Definitely Maybe” που ηχογραφήθηκαν το 1994.

Πληροφορίες από το NME