ΝΕΑ

I Will Always Love You: Ένας θρύλος που παραμένει ζωντανός!

Σαν σήμερα κυκλοφόρησε!

Από την Εριφύλλη Ράφτη

Το "I Will Always Love You" είναι ένα τραγούδι που γράφτηκε και ηχογραφήθηκε αρχικά από την θρυλική Dolly Parton το 1973. Η εκδοχή του τραγουδιού της Whitney Houston κυκλοφόρησε το 1992 ως μέρος του soundtrack για την ταινία "The Bodyguard", στην οποία πρωταγωνίστησε στο πλευρό του Kevin Costner και από τότε ακούγεται σε κάθε ρομαντική γωνιά του πλανήτη.

Η έκδοση του τραγουδιού της Houston έγινε τεράστια εμπορική επιτυχία, περνώντας 14 εβδομάδες στην κορυφή του chart Billboard Hot 100 και έγινε ένα από τα single με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών. Το τραγούδι κέρδισε επίσης πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένων δύο βραβείων Grammy για το δίσκο της χρονιάς και την καλύτερη γυναικεία ποπ ερμηνεία.

Το τραγούδι είναι μια μπαλάντα που αναδεικνύει το φωνητικό εύρος και το συναισθηματικό βάθος της Houston. Οι στίχοι εκφράζουν μια βαθιά και διαρκή αγάπη για κάποιον, ακόμα κι αν αυτή η αγάπη δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί πλήρως. Το εμβληματικό ρεφρέν του τραγουδιού, "And I will always love you," έχει γίνει συνηθισμένη φράση που χρησιμοποιούν οι ερωτευμένοι για να εκφράσουν την παντοτινή τους αγάπη.

Η επιτυχία του τραγουδιού βοήθησε να παγιωθεί η θέση της Houston ως μια από τις πιο επιτυχημένες και επιδραστικότερες τραγουδίστριες όλων των εποχών. Παρά τον πρόωρο θάνατό της το 2012, το "I Will Always Love You" παραμένει ένα αγαπημένο και κλασικό τραγούδι που συνεχίζει να έχει απήχηση στο κοινό σε όλο τον κόσμο.

Κατά καιρούς έχει τραγουδηθεί από πολλές καλλιτέχνιδες που έχουν αγαπήσει τους στίχους και την μουσική. Μεταξύ άλλων, η Kelly Clarkson, η Miley Cyrus, η Jessie J, η Christina Aguilera.

Πάρτε και εσείς μια μικρή γεύση:

Οι στίχοι του τραγουδιού:

"I Will Always Love You"

If I should stay

Well I would only be in your way

And so I'll go, and yet I know

I'll think of you each step of the way

And I will always love you

I will always love you

Bitter-sweet memories

That's all I'm taking with me

Good-bye, please don't cry

'Cause we both know that I'm not

What you need

But I will always love you

I will always love you

And I hope life, will treat you kind

And I hope that you have all

That you ever dreamed of

Oh I do wish you joy

And I wish you happiness

But above all this

I wish you love

I love you

I will always love you

I, I will always, always love you

I will always love you

I will always love you

I will always love you