ΝΕΑ

Ο Noel Gallagher επισημαίνει τα «ελαττώματα» των Oasis και των σόλο άλμπουμ του

Από τον Ιάσονα Παπαδάκη

Σε μια συνέντευξη στο NME, ο Noel Gallagher αποκάλυψε ποια θεωρεί ότι είναι τα «ελαττώματα» σε κάθε άλμπουμ που έχει κάνει – τόσο με τους Oasis όσο και σόλο με τους The High Flying Birds.

Ο Gallagher συνομίλησε με το NME για το πιο πρόσφατο επεισόδιο της σειράς In Conversation, όταν ξεκίνησε παραδεχόμενος ότι τον προβληματίζει ήδη ένα θέμα με το νέο του άλμπουμ «Council Skies», που κυκλοφόρησε μόλις την περασμένη εβδομάδα.

Μιλώντας για το κομμάτι «Think Of A Number» που παραδέχτηκε ότι «έχει μια αίσθηση Bowie σε αυτό», ο Gallagher παραδέχτηκε: «Αν πήγαινα πίσω τον χρόνο, θα το είχα αυτό ως το εναρκτήριο κομμάτι. Κάθε άλμπουμ που κάνω τείνει να είναι με κάποιο τρόπο ελαττωματικό.

"Αυτό είναι σχεδόν τέλειο, αλλά το μεγαλύτερο ελάττωμα εδώ είναι ότι το εναρκτήριο κομμάτι "I'm Not Giving Up Tonight" που θα έπρεπε να είναι το τελευταίο κομμάτι και το "Think Of A Number" θα έπρεπε να είναι το εναρκτήριο - αλλά δεν πίστευα ότι ήταν αρκετά δυνατό μέχρι που ήταν πολύ αργά. Γίνομαι κακός, αλλά γιατί όχι; Μου επιτρέπεται να γίνω αυστηρός όταν είναι η δική μου μουσική».

Πιεζόμενος από το NME για τα «ελαττώματα» που είδε στα άλλα άλμπουμ που είχε κάνει, ο Gallagher ξεκίνησε με τη δισκογραφία των Oasis.

«Λοιπόν, δεν μου αρέσει καθόλου ο ήχος του «Morning Glory»», είπε. «Το μόνο άλμπουμ που είναι τέλειο θα ήταν το «Definitely Maybe». Στο «Be Here Now», τα τραγούδια είναι πολύ μεγάλα. Το ‘Standing On The Shoulders Of Giants’, όχι αρκετά καλά τραγούδια και πολλά fillers. Το «Heathen Chemistry» είχε δύο καλά τραγούδια: «Little By Little» και «Stop Crying Your Heart Out», τα υπόλοιπα είναι λίγο «meh». Το "Don't Believe The Truth" είναι πολύ καλό, το "Dig Out Your Soul" έρχεται προς το τέλος. Είναι όλα ελαττωματικά κατά κάποιο τρόπο».

Προχωρώντας στη σόλο δουλειά του με τους The High Flying Birds, ο Gallagher συνέχισε: «Στο πρώτο μου [NGHFB] – To «Stop The Clocks», δεν υπάρχει περίπτωση, να μην το έχω. Στο δεύτερο [«Chasing Yesterday»] – To «The Mexican», ναι, είναι τρομερό. «Who Built The Moon?» – ναι, ηχητικά θα μπορούσε να κάνει με λίγη περισσότερη δουλειά. Με αυτό, ναι, το tracklist είναι λίγο περίεργο.

«Υπάρχουν υπέροχες στιγμές σε όλους τους δίσκους, αλλά δεν είναι τέλειοι σε καμία περίπτωση. Αν κάνατε ποτέ το πιο τέλειο άλμπουμ και αποδεχτήκατε ότι ήταν τέλειο, τελείωσε. Τι νόημα έχει μετά από αυτό;»

Ερωτηθείς αν θα ηχογραφούσε ξανά παλαιότερη δουλειά, όπως έκανε η Taylor Swift, ο Gallagher απάντησε: «Ποιο είναι το νόημα; Μπορείτε να φανταστείτε την αντίδραση; Προτιμώ να συνεχίσω και να δοκιμάσω νέα πράγματα».

Η νέα συνέντευξη στο NME είδε επίσης τον Gallagher να συζητά για τη δημιουργία του νέου του άλμπουμ, συνεργαζόμενος με τον Johnny Marr και τον Robert Smith των The Cure, τις σκέψεις του για το άλμπουμ των Oasis που δημιουργήθηκε από την AI, τα Britpop reunions, το Brexit Britain και τις σκέψεις του για τη σύγχρονη ροκ και Το 1975.

Το «Council Skies» κυκλοφορεί τώρα. Ο Gallagher βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε περιοδεία στις ΗΠΑ με τους Garbage and Metric πριν επιστρέψει για μια σειρά από βρετανικά και ευρωπαϊκά ραντεβού και μια περιοδεία τον χειμώνα.

Πληροφορίες από το NME