ΝΕΑ

Αυτό το ήξερες για τον θρυλικό Prince;

Από την Εριφύλλη Ράφτη

Ο Prince ηταν ένας καλλιτέχνης που ενέπνευσε πολλούς τραγουδιστές ώστε να νιώσουν αυτοπεποίηθηση και να έχουν το θάρρος να αναδείξουν τον απελευθερωμένο εαυτό τους.

Με το ταλέντο του και την μοναδική προσωπικότητα του, η επιτυχία του Prince ήταν δεδομένη. Ένας τραγουδιστής που αγαπήθηκε πολύ από τον κόσμο. Τα τραγούδια του, τον κρατούν ζωντανό και φυσικά, όλοι θα συνεχίζουμε να χορεύουμε στους ήχους του “Purple Rain”.

Σήμερα, που είναι επέτειος θανάτου του θρυλικού Prince, εμείς αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας 10 Facts που ίσως δεν ξέρατε για την ζωή του.

1) Το πραγματικό του όνομα ήταν Prince

Το πραγματικό όνομα του Prince ήταν Prince Rogers Nelson. Είχε δύο γονείς μουσικούς και πήρε το όνομά του από το τζαζ συγκρότημα του πατέρα του «The Prince Rogers Jazz Trio».

2) Είχε πολλά ψευδώνυμα

Ο Prince ονομαζόταν μεταξύ άλλων Alexander Nevermind, Christopher Tracy, The Kid, The Purple Purv, The Minneapolis Midget και, τέλος, The Artist Formerly γνωστός ως Prince.

Όπως αναφέρθηκε, το πραγματικό του όνομα ήταν Prince Ρότζερς Νέλσον. Όμως, όταν ήταν παιδί τον έλεγαν Skipper.

3) Το 2017 η Pantone του έδωσε δικό του χρώμα

Περίπου ένα χρόνο μετά τον θάνατο του Prince, η παγκόσμια αρχή χρωμάτων Pantone δημιούργησε μια βασιλική απόχρωση του μωβ προς τιμήν του. Είναι γνωστό ως σύμβολο αγάπης #2. Το χρώμα ήταν εμπνευσμένο από ένα πιάνο της Yamaha που ο μουσικός σχεδίαζε να περιοδεύσει μαζί του. «Το μωβ χρώμα ήταν συνώνυμο με το ποιος ήταν και θα είναι πάντα ο Prince», είπε ο Τρόι Κάρτερ, σύμβουλος της περιουσίας του Prince. «Αυτός είναι ένας απίστευτος τρόπος για να ζήσει η κληρονομιά του για πάντα».

prince

prince

4) Έγραψε πολλές επιτυχίες για άλλους καλλιτέχνες

Ο Prince ήταν ένας πολυάσχολος άνθρωπος. Έγραψε πολλά τραγούδια για άλλους καλλιτέχνες, πολλοί από τους οποίους έγιναν μεγάλες επιτυχίες, όπως: "Nothing Compares 2 U" της Sinead O'Connor, "Manic Monday" των The Bangles, "I Feel for You" του Chaka Khan και "The" της Shiela E. Glamourous Life”. Άλλοι περιλαμβάνουν τους Foo Fighters, Cyndi Lauper, Alicia Keys και Tom Jones.

5) Ακύρωσε την κυκλοφορία άλμπουμ επείδη είχε «πνευματική επιφάνεια»

Το 1987, ο Prince επρόκειτο να κυκλοφορήσει το "The Black Album". Ωστόσο, λίγες μέρες πριν από την προγραμματισμένη πτώση, ο Prince διέλυσε το όλο θέμα, αποκαλώντας το «σκοτεινό και αθάνατο». Ο μουσικός ισχυρίστηκε ότι πήρε αυτή την απόφαση μετά από «μια πνευματική επιφάνεια». Κάποιες αναφορές λένε ότι ήταν στην πραγματικότητα μια πρώιμη εμπειρία με το ναρκωτικό έκσταση, ενώ άλλες πρότειναν ότι ο καλλιτέχνης απλώς ήξερε ότι θα αποτύχει.

6) Υπήρξε ηθοποιός

Ο Prince ήταν ένας από τους λίγους ανθρώπους που έγιναν επιτυχημένος αστέρας του κινηματογράφου και μουσικός ταυτόχρονα. Στις 27 Ιουλίου 1984, ο Prince βρέθηκε στην κορυφή τόσο των ταμείων, των σινγκλ και των άλμπουμ, με την ταινία του «Purple Rain» και «When Doves Cry».

7) Έγραψε ταινία για το “Purple Rain”

Ο Prince έκανε μια ταινία συνέχεια του "Purple Rain", αλλά δεν τα πήγε και τόσο καλά. Δυστυχώς, η 2η ταινία του Prince, "Graffiti Bridge" δεν έφτασε σχεδόν την επιτυχία της πρώτης του ταινίας. Η ταινία ήταν μια αποτυχία, υποψήφια για πέντε Βραβεία Razzie, συμπεριλαμβανομένων της Χειρότερης Ταινίας, Χειρότερου Σεναρίου, Χειρότερου Ηθοποιού, Χειρότερης Σκηνοθεσίας και Χειρότερου Νέου Αστέρου. Ναι!

8) Ο Prince και ο Michael Jackson δεν υπήρξαν ποτέ φίλοι

Η επιτυχία του Μάικλ Τζάκσον, "Bad" υποτίθεται ότι θα ήταν ένα ντουέτο με τον Prince, αλλά ο Prince ένιωθε άβολα με την απεικόνιση του επίδοξου χαρακτήρα του, με την αρχική γραμμή του τραγουδιού, ο Michael τραγουδά, "Your butt is mine!".

Σε μια συνέντευξη με τον Chris Rock, ο Prince ρώτησε: «Ποιος θα το τραγουδήσει αυτό σε ποιον; Γιατί σίγουρα δεν μου το τραγουδάς και σίγουρα δεν σου το τραγουδάω. Οπότε, ακριβώς εκεί, είχαμε ένα πρόβλημα» γελάει ο Prince.

9) Τα τελευταία άλμπουμ που αγόρασε ήταν…

Το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 του Prince, πέρασε από το The Electric Fetus, το τοπικό δισκοπωλείο στη Μινεάπολη, για να υποστηρίξει την Ημέρα Record Store. Αυτά είναι τα τελευταία 6 άλμπουμ που αγόρασε ποτέ η Price:

Stevie Wonder, «Talking Book»

Chambers Brothers, «The Time Has Come»

Τζόνι Μίτσελ, «Hejira»

Swan Silvertones, «Inspirational Gospel Classics»

Missing Persons, “The Best Of Missing Persons”

Santana, "Santana IV"

10) Ο Prince πήρε μια προωθητική συμβουλή από τον Willy Wonka.

Το 2006, η Universal έκρυψε 14 μωβ εισιτήρια, επτά στις ΗΠΑ και επτά διεθνώς, μέσα στο άλμπουμ του Prince, 3121. Οι θαυμαστές που βρήκαν ένα μωβ εισιτήριο προσκλήθηκαν να παρακολουθήσουν μια ιδιωτική παράσταση στο σπίτι του Prince στο Λος Άντζελες.

prince